Σκιές και μύθοι σ' ένα μουσικό παραμύθι [Χίλιες και μία Νύχτες]

Article featured image
Article featured image



Αφήγηση παραμυθιών, παραδοσιακή μουσική και θέατρο σκιών στην παράσταση... Χίλιες και μία Νύχτες, η οποία μετά την



Η ομάδα Οκλαδόν, η οποία δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των δύο ομάδων: "Παραμυθίες" (ομάδα αφήγησης παραμυθιών με συνοδεία μουσικής) και "ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού!" (παραστάσεις κι εργαστήρια Καραγκιόζη), παρουσιάζει την παράσταση για ενήλικες "Χίλιες και μία Νύχτες", όπου η αφήγηση παραμυθιών συναντά μουσικούς σκοπούς και εικαστικά δρώμενα με το φως και τη σκιά. Στην ουσία, γίνεται συν-αφήγηση των ιστοριών με τρία διαφορετικά μέσα: την αφήγηση, τις σκιές και τη μουσική.


Ποια είναι η ιστορία; Αυτή του Χαλίφη Σαχριάρ, που έχασε την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους, και της Σαχραζάτ, που μαλάκωσε την καρδιά του λέγοντάς του παραμύθια, αναδεικνύεται η προσωπική πάλη του κάθε ανθρώπου με τους δαίμονες του, που τον απομονώνουν και τον κάνουν καχύποπτο. Ίσως με μια διαδικασία μοιράσματος και συναισθηματικής αλληλεπίδρασης μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις φωτεινές πτυχές μέσα του, αλλά και μέσα στους άλλους.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: Βερόνικα Αλωνεύτου (μουσική επιμέλεια, σαντούρι & κρουστά), Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση), Θοδωρής Κωστιδάκης (θέατρο σκιών), Κατερίνα Παντέλα (εικαστική επιμέλεια). Σε έκτακτη συμμετοχή, ο μουσικός Γιώργος Στυλιανού.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο, Έγκωμη, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος: €8 & €6 (φοιτητικό). Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις, τηλέφωνα: 22428910 & 99644402.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ