Η τουρκική κοινωνία στο μικροσκόπιο

Article featured image
Article featured image

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αντιλήψεις και τις συνήθειες της τουρκικής κοινωνίας προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Ipsos KMG, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Πόστα.



Το 18% των γυναικών στη γειτονική χώρα θεωρεί αποδεκτό ο άντρας να χτυπά την γυναίκα στο πρόσωπο, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 15,953 ανθρώπων άνω των 14 ετών.

Το 69% των ανδρών θεωρούν ότι η γυναίκα θα πρέπει να λάβει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί και το 57% των γυναικών συμφωνεί με αυτό.

Την ίδια ώρα, το 71% χαρακτηρίζει τον εαυτό του συντηρητικό και ακολουθεί τις επιταγές της θρησκείας. Το 60% των ερωτηθέντων γυναικών φοράει μαντήλα ενώ το 46% των ανδρών δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς η σύζυγός τους να φοράει μαντήλα.

Το 70% του πληθυσμού θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται στις γυναίκες να φορούν μαντήλα στα Πανεπιστήμια ενώ το 57% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπεί η μαντήλα και στο δημόσιο.

Με βάση την έρευνα το 60% δεν ενοχλείται από την απαγόρευση στα ΜΜΕ ενώ το 61% δεν ενοχλείται από τους περιορισμούς στο διαδύκτυο.

Το 96% του πληθυσμού της Τουρκίας δεν έχει πάει ποτέ σε όπερα ή παράσταση χορού. Το 80% δεν έχει πάει ποτέ θέατρο. Το 73% δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία. Το 56% δεν έχει πάει ποτέ σινεμά. Το 56% δεν ακούει ποτέ μουσική. Το 29% δεν ακούει ποτέ ραδιόφωνο. Το 45% δεν διαβάζει βιβλία. Το 29% δεν διαβάζει εφημερίδες.

Τέλος, ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν ξέρει την περιοχή του και τη χώρα ενώ η τηλεόραση είναι το μόνο μέσο που τους βοηθάει να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς πληθυσμούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εντοπίστηκαν απολιθώματα μικροσκοπικού δεινοσαύρου και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό

Article featured image

Έχασαν τον γάτο τους στην Ισπανία και επέστρεψε μετά από 5 μήνες διανύοντας 250 χιλιόμετρα

Article featured image

Μόλις πέντε λεπτά επιπλέον δραστηριότητας καθημερινά μπορούν να παρατείνουν τη ζωή