Η τουρκική κοινωνία στο μικροσκόπιο

Article featured image
Article featured image

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αντιλήψεις και τις συνήθειες της τουρκικής κοινωνίας προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Ipsos KMG, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Πόστα.Το 18% των γυναικών στη γειτονική χώρα θεωρεί αποδεκτό ο άντρας να χτυπά την γυναίκα στο πρόσωπο, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 15,953 ανθρώπων άνω των 14 ετών.

Το 69% των ανδρών θεωρούν ότι η γυναίκα θα πρέπει να λάβει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί και το 57% των γυναικών συμφωνεί με αυτό.

Την ίδια ώρα, το 71% χαρακτηρίζει τον εαυτό του συντηρητικό και ακολουθεί τις επιταγές της θρησκείας. Το 60% των ερωτηθέντων γυναικών φοράει μαντήλα ενώ το 46% των ανδρών δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς η σύζυγός τους να φοράει μαντήλα.

Το 70% του πληθυσμού θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται στις γυναίκες να φορούν μαντήλα στα Πανεπιστήμια ενώ το 57% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπεί η μαντήλα και στο δημόσιο.

Με βάση την έρευνα το 60% δεν ενοχλείται από την απαγόρευση στα ΜΜΕ ενώ το 61% δεν ενοχλείται από τους περιορισμούς στο διαδύκτυο.

Το 96% του πληθυσμού της Τουρκίας δεν έχει πάει ποτέ σε όπερα ή παράσταση χορού. Το 80% δεν έχει πάει ποτέ θέατρο. Το 73% δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία. Το 56% δεν έχει πάει ποτέ σινεμά. Το 56% δεν ακούει ποτέ μουσική. Το 29% δεν ακούει ποτέ ραδιόφωνο. Το 45% δεν διαβάζει βιβλία. Το 29% δεν διαβάζει εφημερίδες.

Τέλος, ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας δεν ξέρει την περιοχή του και τη χώρα ενώ η τηλεόραση είναι το μόνο μέσο που τους βοηθάει να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικούς πληθυσμούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ