Λεμεσός: τράφικ με στρατιωτικά αεροσκάφη

Article featured image
Article featured image

Αν ζείτε ή βρεθήκατε στη Λεμεσό πρόσφατα και ακούσατε ή είδατε μικρά, στρατιωτικά αεροσκάφη να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι της φαντασίας σας, ούτε πρόκειται για οφθαλμαπάτη.



Σύμφωνα με ανακοινώσεις από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, οι αεροπορικές επιθέσεις που επιχειρούν οι Βρετανοί εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ καλά κρατούν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 2 Ιανουαρίου, για παράδειγμα, περίπολος μαχητικών Tornado εντόπισε και κατέστρεψε με πύραυλο Brimstone ένα τεθωρακισμένο όχημα προσωπικού του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της Αλ Καΐμ.

Αργότερα την ίδια μέρα, άλλο Tornado επιτέθηκε με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας Paveway IV κατά συγκαλυμμένων θέσεων του ISIS σε δασική περιοχή βορειοδυτικά της πόλης Ραμάντι.

Στις 4 Ιανουαρίου επιθέσεις πραγματοποίησε μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Reaper που επιχειρεί από βάση στη Μέση Ανατολή.

Αεροσκάφη και των δύο τύπων πέταξαν πάνω από το Ιράκ και νωρίς το πρωί στις 5 Ιανουαρίου. Τα Tornado έπληξαν εκσκαφέα των ισλαμιστών στην Αλ Καΐμ που χρησιμοποιούταν για την οχύρωση αμυντικών θέσεων. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ