Σε κυπριακή σκηνή για πρώτη φορά το θεατρικό «Indian Summer»

Article featured image
Article featured image

Το Ledra Music Soloists, με την προτωβουλία και καλλιτεχνική διεύθυνση της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το βραβευμένο θεατρικό έργο της Αγγλίδας συγγραφέως Lucy Maurice Indian Summer.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Χρίστος Ζάνος σκηνοθέτει τις ηθοποιούς Μάρα Κωνσταντίνου και Βασιλική Διαλυνά στο ατμοσφαιρικό αυτό έργο στο Υπόγειο του Σατιρικού Θεάτρου. Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 20.30.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην απελπισία και το χιούμορ. Μετέωρες ζωές που ονειρεύονται μια διέξοδο διαφυγής, με διαφορετική διάθεση που ποικίλλει από την απόλυτη χαρά στην πιο βαθιά απόγνωση. Μια παράσταση που σίγουρα θα προβληματίσει. Τη ζωντανή μουσική επί σκηνής ερμηνεύει ο Σαξοφωνίστας Ιάκωβος Πάρπας.



Η υπόθεση έργου έχει ως εξής: Το θεατρικό έργο διαδραματίζεται σε ένα καφέ ενός μεγάλου σιδηροδρομικού σταθμού στο Λονδίνο, Κυριακή βράδι. Με φόντο το πολύβουο μέρος δύο καθημερινά κορίτσια εξιστορούν όλα εκείνα που κουβαλάνε μέσα σε κάθε κρυφή γωνιά του «είναι» τους. Δύο κορίτσια… δώδεκα ρόλοι που ο κάθε ένας από αυτούς κουβαλά και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Επιθυμίες, πάθη, λάθη, ανησυχίες γίνονται ένα μπροστά σε μια χαλασμένη μηχανή cappuccino. Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια ελπίδα, ένα φόβο κρατώντας στα χέρια μια κούπα καφέ. Οι δύο πρωταγωνίστριες της ατμοσφαιρικής αυτής παράστασης θα συνειδητοποιήσουν πολύ γρήγορα ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει… Αρκεί άραγε μια κούπα καφέ για να συνειδητοποιήσεις πως έφτασε η στιγμή να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου;



Σκηνοθεσία: Χρίστος Ζάνος, μετάφραση: Νάντια Σπυλιωτοπούλου, ηθοποιοί: Μάρα Κωνσταντίνου,Βασιλική Διαλυνά,Τζούλη Γρηγορίου, σκηνικά / κοστούμια : Χάρης Καυκαρίδης, σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης, κατασκευές φωτιστικών: Γιάννης Λαζάρου, μουσική επένδυση & κινησιολογία: Μάρα Κωνσταντίνου, μουσικός: Ιάκωβος Πάρπας. Χειρισμός φωτισμού & Ήχου: Ζωή Κακότα.

Συμμετέχει: Λουκάς Λεών, Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Πόπη Αριστείδου.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20.30 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων). Πληροφορίες & κρατήσεις: 99744227 www.ledramusic.org.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ