Ασύλληπτοι οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo

Article featured image
Article featured image

Ασύλληπτοι παραμένουν παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, τα δύο αδέλφια Σαΐντ Κουατσί και Σερίφ Κουατσί, 34 και 32 ετών, που φέρονται να είναι οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στo Παρίσι, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η αστυνομία -καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης- εξαπέλυσε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο αδελφών κυρίως στην περιοχή Πικαρντί.

Έπειτα από τις αστυνομικές εφόδους που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στη Ρεμ (Μάρνη) και στην περιοχή Σαρλβίλ-Μεζιέρ (Αρδέννες), περισσότεροι από 88.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην Σααΐντ Κουατσί και Σείρφ Κουατσί,περιοχή Πικαρντί, όπου ενεργοποιήθηκε το ανώτατο επίπεδο συναγερμού, καθώς οι δύο άνδρες είχαν αρχικά εντοπιστεί γύρω στις 9.30 κοντά στην περιοχή Βιλέρ-Κοτερέ (Aisne)όπου φέρεται ο ένας από τους δύο να έβαλε βενζίνη σε ένα πρατήριο καυσίμων στην Εθνική Οδό 2, με ακάλυπτο το πρόσωπό του.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες και στο χωριό Κορσί και στοι Β ιλέρ-Κοτερέ, αλλά και τον εξονυχιστικό έλεγχο σπιτιών ακόμα και με τη συνδρομή ελικοπτέρου, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Έτσι, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν και στο δάσος του Λονγκπόντ, όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες, χτενίζοντας την περιοχή μέχρι και τις 10.00 αργά το βράδυ. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αν και οι έρευνες τη νύχτα ήταν πιο «διακριτικές», ωστόσο συνεχίστηκαν χωρίς σταματημό.

Επισημαίνεται ότι η αστυνομία δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των ερευνών κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι χτένισαν δύσβατες περιοχές και σπηλιές Βορειοανατολικά του Παρισιού, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν ταμπουρωθεί σε μια φάρμα ή σε σπηλιά. Τελικά, οι περισσότεροι άνδρες της αστυνομίας επέστρεψαν στο Παρίσι, καθώς οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

Εντωμεταξύ, οι ντόπιοι που κατοικού σε χωριά κοντά στο δάσος του Λονγκπόντ προειδοποιούν ότι το... κυνήγι των δύο αδελφών μπορεί να διαρκέσει ακόμη και εβδομάδες, καθώς το δάσος στο οποίο, όπως όλα δείχνουν έχουν κρυφθεί έχει μέγεθος όσο και το Παρίσι.Επίσης, στην περιοχή υπάρχει και ένα παλιό λατομείο, μια τεράστια σπηλιά στην οποία θα μπορούσαν τα δύο αδέλφια να έχουν βρει καταφύγιο.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ