Ο Ομπάμα για το μακελειό στο Charlie Hebdo: «Vive la France!»

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των ΗΠΑ στη Γαλλία για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε «Vive la France!» στο βιβλίο συλλυπητηρίων της γαλλικής πρεσβείας.

 

Συγκεκριμένα, ο Μπαράκ Ομπάμα έγραψε: «Εξ ονόματος όλων των Αμερικανών, εκφράζω την αλληλεγγύη μας προς τους Γάλλους για αυτήν την τρομακτική επίθεση στο Παρίσι. Προχωρούμε μαζί, με την πεποίθηση ότι ο τρόμος δεν θα νικήσει την ελευθερία και τα ιδεώδη που είναι δικά μας και έχουν φωτίσει τον κόσμο. Ζήτω η Γαλλία!».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την κίνηση του Αμερικανού προέδρου ως μια «πολύ δυνατή κίνηση» αλληλεγγύης, που σηματοδοτεί την από κοινού μάχη των δύο χωρών εναντίον των ακραίων ομάδων, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin δέχθηκε πρόστιμο επειδή σέρβιρε επιδόρπιο με μια αμφιλεγόμενη «λιχουδιά»

Article featured image

Η απίθανη ιστορία του Agbaibor, ενός ορφανού μικρού ελέφαντα που επιβίωσε κόντρα στις πιθανότητες

Article featured image

Το πιο βρόμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι δεν είναι αυτό που ίσως νομίζεις