Παιδάκια από Συρία κοιμούνται σε δάση [εικόνες]

Σπαράζει του κάθε νοήμονα ανθρώπου η ψυχή από τις φωτογραφίες μικρών προσφυγοπούλων από τη Συρία που κοιμούνται σε δάση της Ευρώπης.

 


Article featured image
Article featured image

Οι σκληρές και σοκαριστικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αρχικά σε ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail και έχουν κατακλύσει το ίντερνετ, αφού αναδημοσιεύονται συνεχώς σε κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφικά σάιτ παγκοσμίως.

Η φρίκη και η σκληράδα της προσφυγιάς και του βίαιου ξεριζωμού αποτυπώνεται με τον δυστυχώς, χειρότερο, μα και πιο ιακριβή τρόπο.

Παιδάκια στην πιο τρυφερή τους ηλικία βλέπουν το πιο αδίστακτο πρόσωπο της ζωής και πέφτουν θύματα μιας τόσο άδικης και παράλογης μιζέριας.

 

Ο Αμπντούλ Καρίμ είναι 17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάται τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Τα τελευταία του λεφτά έφυγαν στο εισιτήριο για τη μεταφορά στην Ελλάδα. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τη μητέρα του στη Συρία, για να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

 

 

Ο Αχμάντ είναι 7 ετών. Κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα. Δεν συνέβη το ίδιο με τον μικρότερο αδερφό του. Οταν η τύχη τους χαμογελά, βρίσκουν καταφύγιο στα λεωφορεία και αποφεύγουν το κρύο. 

Ο Αμπντουλάχ είναι 5 ετών και κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Η αδερφή του και ο πατέρας του σκοτώθηκαν στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα. Η μητέρα του με την οποία διέφυγε δίνει καθημερινή μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει τα φάρμακά του. 

Ο Αχμέντ 6 ετών, κοιμάται στο γρασίδι στην πόλης Οργκος της Σερβίας. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Β.Συρία και κατάφερε να περάσει στην Ευρώπη με τον θείο του. Οτι έχει και δεν έχει βρίσκεται σε έναν μικρό σάκο, τον οποίο μετατρέπει σε μαξιλάρι κάθε βράδυ. 

Η Λαμάρ 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα πλέον κοιμάται στα δάση της Σερβίας μετά από δύο προσπάθειες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ