Κάπως έτσι πεθαίνουμε στην άσφαλτο

Από απερισκεψία. Είτε γιατί τρέχουμε… χωρίς να λογαριάζουμε τον κίνδυνο, είτε γιατί οδηγούμε επιθετικά… χωρίς να λογαριάζουμε τον κίνδυνο, είτε γιατί πίνουμε και καπάκι οδηγάμε… χωρίς να λογαριάζουμε τον κίνδυνο, είτε γιατί κάνουμε χρήση ουσιών… χωρίς να λογαριάζουμε τον κίνδυνο.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς να λογαριάζουμε τον θάνατο.

Πολλοί έχουμε ακούσει πιτσιρικάδες να λένε πως τους αρέσει η ταχύτητα, ότι το απολαμβάνουν και ότι εκείνη την ώρα δεν λογαριάζουν τίποτα. Πολλοί έχουμε ακούσει πιτσιρικάδες να μιλάνε και να σου δίνουν να καταλάβεις πως θεωρούν εαυτούς και φίλους αναλώσιμους.

Πολλοί έχουμε γίνει μάρτυρες τραγικών δυστυχημάτων ή πολύ άσχημων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Πολλοί έχουμε βρεθεί στην εντατική, μπροστά από καλωδιωμένα και ενωμένα στον αναπνευστήρα άτομα, ή στην εκκλησία μπροστά σε ένα φέρετρο.

Κι αν σε σοκάρουν οι λέξεις και οι εικόνες που σου δίνουμε, ξόδεψε λίγο από τον χρόνο σου και δες το πιο κάτω βίντεο. Οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί, οι υπεύθυνοι, σίγουρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το δουν. Προκαλούμε, όμως, να το δουν όσοι τη βρίσκουν με τη ριψοκίνδυνη οδήγηση, όσοι συνεχίζουν να οδηγούν επιθετικά και όχι αμυντικά.

Η ζωή από τον θάνατο, όταν προκαλούμε την τύχη μας, απέχει μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Δες και θα καταλάβεις.

 



 

Το συγκεκριμένο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ίδιες τις οικογένειες των δυο παιδιών που πέθαναν σε αυτό το τροχαίο, θέλοντας ο κόσμος να δει το θάνατό τους.

Το βίντεο παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι οικογένειες του 20χρονου Kyle Careford, και του 21χρονου Michael Owen, πήραν τη σπαρακτική απόφαση να μοιραστούν το βίντεο κινητού τηλεφώνου, με την ελπίδα ότι θα αποτρέψει άλλους νεαρούς οδηγούς να κάνουν χρήση ναρκωτικών πριν πιάσουν το τιμόνι.

Οι οικογένειες μίλησαν μετά την δικαστική έρευνα για τον θάνατο του Careford και του Owen, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kent online, με την ελπίδα ότι το βίντεο θα βοηθήσει να σωθούν ζωές. Η μητέρα του Owen Kat είπε κάτι καλό μπορεί να βγει από το βίντεο, αν έστω και ένας οδηγός πάρει κάποιο μάθημα. Το βίντεο μοιράστηκε από την αστυνομία του Sussex στο Twitter.

Για την ιστορία, οι δυο νεαροί κινούνταν επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα κατά μήκος των δρόμων στο Sussex της Αγγλίας, μέχρι που έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και έπεσαν σε μια εκκλησία.

Οι δύο φίλοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ