Το Facebook ρίχνει λογαριασμούς χρηστών

Εδώ και λίγες ημέρες, το Facebook έχει αρχίσει να μπλοκάρει μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και στη συνέχεια τους ζητά να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με κάποιο επίσημο έγγραφο.

 


Article featured image
Article featured image

Αρκετοί μάλιστα έχουν δεχθεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο το Facebook διευκρινίζει στους χρήστες ότι θεωρεί το όνομα του προφίλ τους ψεύτικο.

Επιπλέον τους ζητά να σκανάρουν και να στείλουν ένα επίσημο έγγραφο με φωτογραφία, το οποίο θα πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Τους δίνει, ωστόσο, τη δυνατότητα να καλύψουν τα προσωπικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα για την ταυτοποίησή τους.

Πάντως, η ταυτοποίηση των στοιχείων δεν είναι κάτι καινούργιο για την ιστοσελίδα, καθώς εδώ και λίγα χρόνια το Facebook ζητά από τους χρήστες του να αποδείξουν την ταυτότητά τους όταν ζητούν βοήθεια για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον λογαριασμό τους.

Πάγια πολιτική του Facebook είναι οι χρήστες του να έχουν προφίλ με τα πραγματικά στοιχεία τους. Ωστόσο, στο διάστημα της δεκαετούς λειτουργίας του έχουν δημιουργηθεί -για διάφορους λόγους- εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ ή προφίλ με ψευδώνυμο, τα οποία η ιστοσελίδα προσπαθεί να περιορίσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες είχε ξεσπάσει σάλος, όταν το Facebook είχε απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς πολλών χρηστών, μεταξύ των οποίων και δύο καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν ψευδώνυμο, προκαλώντας αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν την πολιτική, αναγνωρίζοντας ότι κάποια ονόματα μπορεί να είναι αυθεντικά, χωρίς να είναι αληθινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ