Αφιέρωμα στο τρισδιάστατο σινεμά

Το ISFFC στρέφει φέτος το βλέμμα στο τρισδιάστατο σινεμά και για πρώτη φορά στην Κύπρο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν τη φόρμα του 3D.

 


Article featured image
Article featured image

Αναδεικνύοντας τις νέες τεχνολογίες και το τρισδιάστατο σινεμά, το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου διοργανώνει 3D προβολές και masterclass για την τρίτη διάσταση στον κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ μοιράζει 3D γυαλιά και καλεί όλους σε μια αξέχαστη τρισδιάστατη εμπειρία μίας ώρας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του δημιουργού Björn Speidel, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου των Τεχνών (UdK) του Βερολίνου. Έργα του έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Κύριος Χορηγός είναι η Primetel ενώ στηρίζει το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Στο πρόγραμμα προβολών, μικρού μήκους ταινίες θα φέρουν στο προσκήνιο διαφορετικές όψεις του τρισδιάστατου κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον επιμελητή του προγράμματος, οι δυνατότητες του στερεοσκοπικού 3D στον κινηματογράφο έχουν ανάλογη δυναμική όπως οι δυνατότητες που προσφέρουν ο ήχος και το χρώμα.

«ISFFC goes 3D»: Προβολές τρισδιάστατων μικρού μήκους ταινιών, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, στον Κινηματογράφο ΡΙΟ (Αίθουσα 2) στη Λεμεσό. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο ΡΙΟ.

Περισσότερες πληροφορίες για το 3D πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ εδώ.

 

 

Masterclass με τίτλο: «1+1 = 3»

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 στο Καφέ Bar του Θεάτρου Ριάλτο

O Γερμανός δημιουργός Bjorn Speidel θα παραδώσει masterclass για την τρισδιάστατη τεχνική και καλλιτεχνική προσέγγιση. Το masterclass θα είναι ανοιχτό για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο και φέρει τον ευρηματικό τίτλο 1+1=3. «Η τεχνολογία της στερεοσκοπίας είναι παλαιότερη από τον ίδιο τον κινηματογράφο, αλλά μιλώντας με καλλιτεχνικούς όρους, ουσιαστικά μόλις έχει ξεκινήσει. Τι άλλο να περιμένουμε;», δηλώνει ο Speidel.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

 

 

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ISSFC ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗ CITY



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ