Γιατί οι εκατομμυριούχοι χτίζουν καλύβες στο δάσος;

Γιατί ο ιδρυτής του Vimeo και άλλοι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι, χτίζουν καλύβες στα δάση;

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε αν είναι απλά εκκεντρικότητες εκατομμυριούχων ή αν η δραστηριότητά τους αυτή, έχει μια άλλη, βαθύτερη εξήγηση.

Όλοι τους έχουν κάτι κοινό, εκτός από το ότι είναι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι και εκτός από το ότι πλούτισαν μέσα από επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετικές με τις νέες τεχνολογίες. Το κοινό τους είναι ότι πήραν τα βουνά, χτίζοντας καλύβες μέσα στα δάση, κυρίως της Νέας Υόρκης, αποφασίζοντας να αποκοπούν -έστω για λίγο- από τον «πολιτισμό» των τεχνολογιών και να επιστρέψουν στη φύση.

Ο σκοπός, δεν ήταν να κρυφτούν από κάτι, αλλά να περάσουν λίγες ημέρες μέσα στην άγρια φύση και μακριά από το άγχος της δουλειάς, του ανταγωνισμού, της πόλης, αλλά και της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο οποίο οφείλουν τα εκατομμύριά τους.

Πρώτος και καλύτερος ο ιδρυτής του Vimeo, Ζακ Κλάιν που διαφημίζει παντού την «επουλωτική» επαφή με τη φύση, μια συνήθεια που απέκτησε το 2010 όταν εντόπισε στη δασική περιοχή του Σάλιβαν Κάουντι, κοντά στη Νέα Υόρκη μια καλύβα σε μια έκταση 200 στρεμμάτων την οποία και αγόρασε.

 



Ο Ζακ Κλάιν στην καλύβα του!



Μετά κάλεσε τους -επίσης εκατομμυριούχους- φίλους του για ένα Σαββατοκύριακο στη φύση και από εκεί ξεκίνησε η... μόδα.

Κόβοντας κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, χτίζουν τις δικές τους καλύβες στα δάση και το απολαμβάνουν.

 



Ο Κλάιν, μάλιστα, δήλωσε ότι εκτός από την ηρεμία του, κέρδισε και κάτι άλλο: Γνώρισε τη σύζυγό του Κόρτνεϊ.

Ο Κλάιν διαφημίζει την κοινότητα με φωτογραφίες που ανεβάζει στον λογαριασμό Cabin Porn του Instagram, η οποία εκτός από followers, έχει δημιουργήσει και μιμητές.

 


Πηγή: TheToc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ