Στη Χοιροκοιτία φοβούνται τους κροκόδειλους

Δε το θέλουν, δε το θέλουν οι κάτοικοι και οι κοινοτάρχες της περιοχής το πάρκο με τους κροκόδειλους που ένας Εβραίος επιχειρηματίας θέλει να ανοίξει στην έξοδο της Χοιροκοιτίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και οι άμεσα επηρεαζόμενες κοινότητες Ψεματισμένου, Τόχνης και Χοιροκοιτίας εξέφρασαν έντονη αντίθεση.

Ο Ισραηλινός που θέλει να ανοίξει το πάρκο είναι κάτοικος Κύπρου τα τελευταία 18 χρόνια και είναι ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας σιτηρών για ζωοτροφές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στο Ισραήλ είναι ιδιοκτήτης του Fazael Crocodile Farm.

Πρόθεσή του υπήρξε η εγκατάσταση 1000 κροκόδειλων του Νείλου (Crocodylus niloticus), 400 ενήλικων (μήκους 2 μέτρων και μεγαλύτερου) και 600 νεοσσών (κατά το πρώτο έτος της ζωής του) και ανήλικων κροκόδειλων (μήκους μεταξύ 750 εκατ. και 2 μέτρων).

Εκτός από τους κοινοτάρχες, εναντίον του πάρκου είναι και ο Δήμος Λάρνακας, ο Έπαρχος Λάρνακας, όλες οι φιλοζωϊκές οργανώσεις καθώς και η … εκκλησία της περιοχής.

Έντονη αντίθεση «σε τέτοιες αναπτύξεις που δεν προσφέρουν τίποτα», εξέφρασε ασφαλώς και ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει, δεν έχουν απαντηθεί θέματα ασφάλειας, ελέγχου της αναπαραγωγής των κροκοδείλων καθώς και ερωτήματα διαχείρισης των αποβλήτων και της ανακύκλωσης του νερού.

 

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες έχουν δημιουργήσει και σχετική σελίδα στο Facebook για διαδικτυακό ακτιβισμό ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ