Δωδεκαθεϊστές ενάντια στην κρίση και το ... Βυζάντιο!

Η πελλάρα εν πολλών λογιών μας υποδεικνύει η σοφία του κυπριακού λαού και αυτό αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο στην περίπτωση των φανατικών … δωδεκαθειστών που βάλανε κροτίδες στην Καλαμάτα και στον Μυστρά ως ... επιθέσεις ενάντια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και στο Βυζάντιο!



 


Article featured image
Article featured image

Φανατικούς δωδεκαθεϊστές βλέπει η ΕΛ.ΑΣ., πίσω από τις εκρήξεις αυτοσχέδιων κροτίδων στο προαύλιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά Λακωνίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Και στα δύο σημεία οι δράστες είχαν αφήσει την «υπογραφή» του...Δελφικού «Ε», σύμβολο που σχετίζεται με θεωρίες περί εξωγήινης προέλευσης των Ολύμπιων θεών.

Από το υλικό κάμερας ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αστυνομικοί έφθασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη σύλληψη ενός 52χρονου από την Καλαμάτα και τεσσάρων ακόμη ατόμων από τη Δράμα. Οι συλληφθέντες δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις αρχές, ενώ ερευνάται ο λόγος του ταξιδιού των τεσσάρων ανδρών στην μεσσηνιακή πόλη.

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν με διαφορά δυο ωρών, αποτελούνταν από μεταλλικούς σωλήνες γεμάτους με πυρίτιδα. Η πρώτη έκρηξη, που ήταν μικρής ισχύος, έγινε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και τα θραύσματα έσπασαν την τζαμαρία εισόδου απέναντι πολυκατοικίας.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, εξερράγη δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην καστροπολιτεία του Μυστρά στη Λακωνία. Ήταν πανομοιότυπος με τον πρώτο και δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, όμως κόπηκε το χέρι του αγάλματος στο σημείο όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός σωλήνας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ