Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι φορούν τα ίδια ρούχα κάθε μέρα;

Όλο και περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι ακολουθούν την τάση «wardrobe movement».

 


Article featured image
Article featured image

Φορούν δηλαδή, μόνο 10-15 βασικά ρούχα συνεχώς.

Πιο κάτω, μπορείτε να διαβάσετε, τους λόγους που μερικοί επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν να φορούν σχεδόν κάθε μέρα τα ίδια ρούχα.

 

Ο πρόεδρος της Αμερικής, ο Barack Obama, περιορίζει τις επιλογές του φορώντας μόνο γκρι ή μπλε κοστούμια. «Προσπαθώ να λιγοστεύω τις αποφάσεις. Δεν θέλω να παίρνω απόφαση και για το τι θα φάω και τι θα φορέσω, γιατί έχω τόσες πολλές άλλες αποφάσεις να πάρω».

Ο Mark Zuckerberg λέει κάτι παρόμοιο. «Μια λιγότερη  απόφαση για κάτι όχι σπουδαίο το πρωί, οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις για πράγματα πραγματικά σημαντικά».

Η Matilda Kahl, καλλιτεχνική διευθύντρια στην Ν. Υόρκη, αναφέρει ότι άρχισε να φοράει τα ίδια κάθε μέρα για να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει την κουραστική διαδικασία του να πρέπει να αποφασίσει. «Είναι αυτό πολύ επίσημο; Είναι το φόρεμα πολύ κοντό; Σχεδόν πάντα μετάνιωνα μέχρι να φτάσω στη στάση του μετρό».

Ο Kristopher Nolan, έχει φτιάξει μερικά από τα πιο επιτυχημένα φιλμ του 21ου αιώνα. Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό TimesMagazine, αυτός αποφάσισε πριν καιρό ότι ‘ήταν χάσιμο ενέργειας να πρέπει να αποφασίζεις εκ νέου κάθε μέρα τι θα φορέσεις.’ Τώρα έχει εγκαταλείψει το στενό σακάκι με τα πέτα και φορά ένα άνετο φαρδύ μπλε πουκάμισο και μαύρα παπούτσια για κάθε μέρα.

Η Danaye Barahona είναι μια νεαρή μητέρα από το Τέξας. Αντικατέστησε την τεράστια ντουλάπα της με μια άλλη με λιγότερα ρούχα. «Πριν η ντουλάπα μου ήταν σαν ένα τεράστιο εστιατόριο με πολλά μενού και πολλές πιθανότητες αποτυχίας στην επιλογή φαγητού. Τώρα είναι σαν ένα μικρό εστιατόριο με συγκεκριμένα πιάτα που ξέρεις πως ότι και να διαλέξεις θα είναι καλό. Όχι μόνο φαίνομαι καλύτερη αλλά νοιώθω και καλύτερα. Όλα πιο εύκολα, πιο πρακτικά και εγώ πάντα καλοβαλμένη».

Η Alice Gregory είναι μια συγγραφέας που ζει στην Ν. Υόρκη. Σε  άρθρο της στο  περιοδικό J Crew, με τίτλο «Iconic.A cheap and easy way to feel famous», λέει ότι μια προτίμηση στην ομοιομορφία, είναι ένδειξη ωριμότητας αφού υποδηλώνει την σοβαρότητα των προτεραιοτήτων που έρχονται  με τα χρόνια. Η Alice επισημαίνει ότι φορώντας το ίδιο ρούχο κάθε μέρα είναι ένας τρόπος επιβεβαίωσης της κατάστασης σας σαν πρωταγωνιστές.  «Να γιατί οι ήρωες στα εικονογραφημένα βιβλία δεν αλλάζουν ρούχα ποτέ».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ