Μεγάλος αστεροειδής θα ξύσει το Σάββατο τη Γη

Τα Φροντιστήρια Φάκα στη Λευκωσία μας πληροφορούν πως τα ξημερώματα του Σαββάτου της 31ης Οκτωβρίου ένας μεγάλος αστεροειδής θα ξύσει τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης – Σελήνης.

 


Article featured image
Article featured image

Τα Φροντιστήρια Φάκα ανακοινώνουν ότι στις 10 Οκτωβρίου ανακαλύφθηκε διαμέσου των τηλεσκοπίων του  Πανεπιστημίου της Χαβάης Pan-STARRS-1, ο αστεροειδής «2015 TB145». 

Ο «2015 TB145» θα είναι ορατός το βράδυ της 30ης  Οκτωβρίου και το ξημέρωμα της 31ης Οκτωβρίου.

Θα περάσει πολύ κοντά από την Γη σε απόσταση 480000Km. Αυτή η απόσταση είναι λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης και ο αστεροειδής θα μπορεί να γίνει ορατός μόνο μέσω τηλεσκοπίου και όχι δια γυμνού οφθαλμού. Έχει μήκος περίπου 400 μέτρων και ταχύτητα 35Km/sec.

Η ΝΑΣΑ πάντως καθησυχάζει το κοινό ότι παρόλο που ο αστεροειδής έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος και θα περάσει και τόσο κοντά από την Γη, εντούτοις η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι πολύ μικρή.

Στα Φροντιστήρια Φάκα θα γίνουν προσπάθειες να εντοπιστεί ο αστεροειδής και σε περίπτωση που επιτευχθεί και το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες θα προσκληθεί το κοινό για παρατήρηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ