Θερμόαιμοι οι Παφίτες κυνηγοί

Κακοποιούν σκύλους και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 


Απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας κυνηγών προς τους σκύλους τους καταγγέλλουν κάτοικοι των περιοχών Κουκλιών και Χα Ποτάμι και ο Σύνδεσμος Κυνηγών Πάφου ανακοινώνει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, ο Σύνδεσμος θα επαναφέρει το θέμα της νομοθέτησης της χρήσης μικρού τσιπ σε κάθε σκύλο, ούτως ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ο ιδιοκτήτης του σε μια προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κακοποίησης και εγκατάλειψης των κυνηγετικών σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος  επεσήμανε ότι η κοινότητα του ταλαιπωρείται κάθε κυνηγετική περίοδο από μερίδα ανεγκέφαλων, σύμφωνα με την έκφραση του, οι οποίοι είτε κακοποιούν, είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κοινοτάρχης είπε επίσης ότι πολλοί κυνηγοί παραβιάζουν την ζώνη ασφαλείας και κυνηγούν πολύ κοντά στις κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ