Θερμόαιμοι οι Παφίτες κυνηγοί

Κακοποιούν σκύλους και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 


Article featured image
Article featured image

Απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας κυνηγών προς τους σκύλους τους καταγγέλλουν κάτοικοι των περιοχών Κουκλιών και Χα Ποτάμι και ο Σύνδεσμος Κυνηγών Πάφου ανακοινώνει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, ο Σύνδεσμος θα επαναφέρει το θέμα της νομοθέτησης της χρήσης μικρού τσιπ σε κάθε σκύλο, ούτως ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ο ιδιοκτήτης του σε μια προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κακοποίησης και εγκατάλειψης των κυνηγετικών σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος  επεσήμανε ότι η κοινότητα του ταλαιπωρείται κάθε κυνηγετική περίοδο από μερίδα ανεγκέφαλων, σύμφωνα με την έκφραση του, οι οποίοι είτε κακοποιούν, είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κοινοτάρχης είπε επίσης ότι πολλοί κυνηγοί παραβιάζουν την ζώνη ασφαλείας και κυνηγούν πολύ κοντά στις κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ