Ο Δεκέμβριος στο Ριάλτο είναι «γεμάτος» πολιτισμό

Ολόκληρος ο μήνας Δεκέμβριος στο Ριάλτο, είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό.

 


Article featured image
Article featured image

Αν επιλέξεις να επισκεφτείς το θέατρο της Λεμεσού το μήνα αυτό, να ξέρεις πως εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις θέατρο, μουσική, καθώς και χορό υψηλών προδιαγραφών.

Διάβασε πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του μήνα:

 

2 Τετάρτη (20.30)

Το αναπάντητο ερώτημα

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μαέστρο τη Χριστίνα Αθηνοδώρου παρουσιάζει έργα των Ανδρέα Τσιάρτα (Ay-wahda-yorû), Francis Poulenc (το μπαλέτο Aubade), Charles Ives (Το Αναπάντητο Ερώτημα), και Camille Saint-Saӫns (Συμφωνία αρ. 2 σε Λα ελάσονα, έργο 55).  Σολίστ: Αννίνη Τσιούτη (πιάνο)

Εισιτήρια: €12 / 7 / 5 / 3

 

4 Παρασκευή (20.30)

Της Κύπρου οι συνθέτες

Το φωνητικό κουαρτέτο Avanti 4 παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Κύπριων συνθετών Άκη Παύλου, Άλεξ Παναγή, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Αναστασίας Γκάϊ, Ανδρέα Γεωργαλλή, Βάσου Αργυρίδη, Γιώργου Θεοφάνους, Γιώργου Κάρβελλου, Ευαγόρα Καραγιώργη, Κούλλη Θεοδώρου, Κώστα Κακογιάννη, Μιχάλη Χριστοδουλίδη και Σάββα Σάββα.

Εισιτήρια: €12 / 8

 

6 Κυριακή (20.30)

Creative meeting – Yuriy Loza

Ο Ρώσος συνθέτης και τραγουδιστής έρχεται στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας του, σε μια συναυλία που περιλαμβάνει μερικές από τις πολυάριθμες ποπ επιτυχίες του, όπως τα τραγούδια The Raft, Sing My Guitar, I know how to dream και πολλά άλλα.

Εισιτήρια: € 35 / 30

 

9 Τετάρτη (20.30)

Το Παλάτι του Τέλους

Judith Thompson

Oι Στέλα Φυρογένη, Αντώνης Κατσαρής και Λένια Σορόκου πρωταγωνιστούν στους ρόλους μιας εφέδρου του αμερικανικού στρατού, ενός βρετανού επιθεωρητή όπλων και μιας ιρακινής μητέρας, αντίστοιχα.Το έργο συγκινεί περισσότερο με τη σαφή του δήλωσή ότι σε όποια πλευρά του πολέμου κι αν βρισκόμαστε, χάνουμε. Γυναίκες, παιδιά, άνδρες, στρατιώτες, πολιτικοί… είμαστε όλοι τρωτοί. Την παραγωγή της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ σκηνοθετούν οι πρωταγωνιστές με τη Νικολέτα Καλαθά.

Με αγγλικούς και τούρκικους υπέρτιτλους

Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών

Εισιτήρια: €12 / 6

 

12 Σάββατο (15.00* & 17.00)

Εγώ, Ο Πρίγκιπας

Βασίλη Μυριανθόπουλου

Μια διαφορετική “ποπ όπερα” για παιδιά από τη Σκηνή 018 του ΘΟΚ.  Ο πρίγκιπας των παραμυθιών μη έχοντας όνομα και δική του ιστορία, φεύγει απ’ τον κόσμο των παραμυθιών και καταλήγει στη δική μας πραγματικότητα.  Εκεί βρίσκει την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο της Ιωάννας και οι περιπέτειες του συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσει σε ποιόν από τους δύο κόσμους θα ζήσει και με ποια ηρωίδα.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

* Με αγγλικούς και τούρκικους υπέρτιτλους

Εισιτήρια: € 6

 

13 Κυριακή (20.30)

Χριστούγεννα στον κινηματογράφο

Το πρώτο κονσέρτο της νέας συμφωνικής ορχήστρας της Κύπρου, Avanti Crossover Symphonic Orchestra, με μαέστρο τον Φράνσις Γκάϊ, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα μουσικά θέματα από κινηματογραφικές ταινίες του Χόλυγουντ όπως Ζορμπάς, Πόλεμος των άστρων αλλά και τις χριστουγεννιάτικες ταινίες Μόνος στο σπίτι και Θαύμα στην 34η Οδό.  Το κονσέρτο θα ολοκληρωθεί με την μουσική του Έντβαρντ Γκρήκ, από το θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν Peer Gynt.  Συμμετέχει το φωνητικό κουαρτέτο Avanti 4 και σκηνοθετεί ο Απόστολος Αποστολίδης

Εισιτήρια: €12 / 8

 

16 Τετάρτη (17.30)

H Βασίλισσα του Χιονιού

Ένα μαγευτικό παραμύθι φιλίας και περιπέτειας με βάση την κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Σε μια μακρινή παγωμένη γη, η Βασίλισσα του Χιονιού απαγάγει ένα νεαρό αγόρι και η καλύτερη του φίλη γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας και ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια για τη διάσωση του. Ένα μιούζικαλ  με υπέροχη μουσική, φανταστικά εφφέ και μπαλέτο από την Palé-Art Production.

Εισιτήρια: €20 / 16

 

17 Πέμπτη & 18 Παρασκευή (20.30)

Try to remember… 60’s – 70’s – 80’s

Μια παράσταση με το Φωνητικό Σύνολο και την Ομάδα Χορού της Διάστασης αλλά και τους Στέφανο Γεωργιάδη και Παυλίνα Κωνσταντοπούλου.  Όσες δεκαετίες και να περάσουν μουσικές και τραγούδια συγκροτημάτων όπως των Beatles, των Bee Gees, των Carpenters αλλά και τόσων άλλων δεν παρέρχονται αλλά συνεχίζουν να κερδίζουν καινούργιο κοινό.

Εισιτήρια: €15 / 12

 

19 Σάββατο (20.30)

Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μαέστρο τον Αλκή Μπαλτά παρουσιάζει το ορατόριό του Handel Μεσσίας που δίκαια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα αριστουργήματα του χορωδιακού κλασικού ρεπερτορίου. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος, το οποίο αναφέρεται κυρίως στη γέννηση του Χριστού. Σολίστ: Ζώη Νικολαϊδου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο-σοπρανο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Βαγγέλης Μανιάτης (μπάσος).  Συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας (διδασκαλία: Λ. Λοίζου)

Εισιτήρια: €12 / 7 / 5 / 3

 

22 Τρίτη (20:30)

Καλήν Εσπέραν Άρχοντες

Παραδοσιακά κάλαντα και εκκλησιαστικοί ύμνοι των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, με την εκκλησιαστική χορωδία Ρωμανός ο Μελωδός, την παραδοσιακή νεανική χορωδία Ανατολή και το Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων της Μουσικής Σχολής της Μητροπόλεως.

Εισιτήρια: €10 / 8

 

28 Δευτέρα (20.30)

Καρυοθραύστης ΧΧΧ

Πόσες παραμονές Χριστουγέννων έχουν περάσει από την πρώτη γνωριμία της με τον ξύλινο Καρυοθραύστη; Πότε έπαψε να είναι πια παιδί; Η Κλάρα, ενήλικη πια, θα τον συναντήσει ξανά αλλά το love-story τους δε θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος κι εκείνη θα χαθεί στους δρόμους της αναζήτησης μιας μακρινής ουτοπίας. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι δημιουργεί το δικό του μαγικό παραμύθι με χιούμορ και φαντασία, ασχήμια και βία.

• Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί επίσης την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο Θέατρο του ΘΟΚ στη Λευκωσία

•Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 (Περιέχει γυμνό)

Εισιτήρια: €15 / 12

 

29 Τρίτη (20.30)

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού

Μουσικές από κλασσικά έργα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρόσκληση σε ένα ονειρικό μουσικό συναπάντημα με μουσικές και έργα μεγάλων συνθετών. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας συμμετέχουν η Χορωδία των Ονείρων και η Έλενα Σολέα.

Εισιτήρια: €5

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ