Οι 72 μαυρομάτες παρθένες

Σίγουρα, όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την πίστη και την θρησκεία. Δεν έχει να κάνει με καμιά θρησκεία. Έχει να κάνει με τον αυταρχισμό, τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Τον δογματισμό δηλαδή.

Την κατά το δοκούν ερμηνεία διάφορων θεωριών, την αποφθεγματική διατύπωση διαφόρων ιδεών, χωρίς αιτιολογία ή απόδειξη.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ισχύει στην περίπτωση των τζιχαντιστών του ISIS.

 

«Οι πιστοί Ισλαμιστές θα έχουν 72 παρθένες να διακορεύουν στον Παράδεισο». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Σαουδάραβα Μουφτή Sheik Yahya Al-Jana, που κυκλοφόρησε μαζικά στο διαδίκτυο πριν από μερικές βδομάδες. Μίλησε για τις χαρές του Παραδείσου, λέγοντας ότι οι Μουσουλμάνοι άντρες θα έχουν τη δύναμη των εκατό ανδρών και θα είναι πολύ απασχολημένοι στο «σχίσιμο παρθενικού υμένα» των παρθένων του παραδείσου, των οποίων οι μαστοί θα είναι σαν τα ρόδια. «Το καλύτερο από όλα είναι ότι αφού θα διαρρηγνύουν το παρθενικό υμένα, ο Αλλάχ θα τους επισκευάσει αμέσως, ώστε να μπορούν να γίνουν παρθένες και πάλι, πράγμα που σημαίνει αλήθεια μουσουλμάνοι ποτέ δεν θα ξεμείνουν από παρθένες» κατέληγε η ομιλία του Μουφτή.

Κατά διαστήματα, μέσα στη χρονιά έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κι άλλα βίντεο που είχαν ως θέμα τις 72 παρθένες, όπως για παράδειγμα αυτό που δείχνει ένα μικρό τζιχαντιστή να αναφέρεται στον έρωτα με τις μαυρομάτες παρθένες, ή το άλλο με τον ετοιμοθάνατο τραυματία, πάνω στον οποίο «πέφτουν» άλλοι Ισλαμιστές τρομοκράτες ρωτώντας τον αν βλέπει τις 72 παρθένες καθώς πεθαίνει…

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τη γνησιότητά τους (μπορεί όντως να μην είναι αληθινά ή και η μετάφραση να είναι ψεύτικη-προπαγανδιστική), μπορούμε όμως με σιγουριά να πούμε πως, είναι κόσμος εκεί έξω (και δυστυχώς όχι μόνο στη Συρία και το Ιράκ) που φανατίζεται, που τυγχάνει πλύσης εγκεφάλου και που τελικά δρα χωρίς καθόλου κριτική σκέψη, αλλά και πως το θέμα με τις 72 παρθένες είναι κάτι που όπως φαίνεται απασχολεί πολύ τους τζιχαντιστές του ISIS.

Όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της Telegraph, ούτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές τούς φοβίζουν, ούτε ο γαλλικός στρατός αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα μεγαλύτερο φόβο των τζιχαντιστών του ISIS. Αυτό που τρέμουν περισσότερο από καθετί είναι να χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα, καθώς αυτό θα τους στερήσει τον παράδεισο με τις 72 παρθένες που ονειρεύονται.

Γνωρίζουν πως η... ανταμοιβή τους για τη θυσία τους θα είναι να πάνε στον παράδεισο όπου θα απολαύσουν τη μεταθανάτιο ζωή δίπλα σε πανέμορφες παρθένες, σύμφωνα πάντα με το πώς ερμηνεύουν το Κοράνι.

 



Ωστόσο, αν χάσουν τη ζωή τους από τις «αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά (βλέπε φωτογραφία), αυτό το όνειρο διαλύεται αμέσως. Με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γυναικών μαχητών, λοιπόν, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών του ISIS, ο κίνδυνος να... χάσουν τον παράδεισο είναι μεγάλος.



Μια άλλη ομάδα γυναικών που τα βάζει μαζί τους είναι οι FEMMEN, που πρόσφατα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (βλέπε κεντρική φωτογραφία), με σύνθημα «Δεν είμαστε οι 72 παρθένες σας!».

Οι FEMEN στην ανακοίνωσή τους, παραποιώντας το κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους για τυφλή βία εναντίον των «απίστων» δυτικών, ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Στους πολίτες της Γαλλίας, της Αμερικής και σε όλους που απειλούνται από τον τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους…

Εμποδίστε εκείνους που θέλουν να βλάψουν τις αδελφές σας. Μην φοβηθείτε να είστε πολιτικά ορθοί. Μην τους αφήσετε να αισθάνονται ασφαλείς από τις βίαιες ιδέες τους και το ψεύτικο δόγμα τους…

Οι ανθρωπιστές δεν ξεκίνησαν τον πόλεμο μαζί σας. Εσείς ξεκινήσατε μια παγκόσμια επιθετικότητα στον κόσμο μας, έναν κόσμο ελεύθερο από θρησκευτικά ψέματα…

Ισλαμικό Κράτος, δεν υπάρχει εδώ ο επουράνιος παράδεισός σας, δεν υπάρχει Αλλάχ ή άλλος φανταστικός ηγέτης. Δεν είμαστε οι 72 παρθένες, αλλά είμαστε εδώ και σας περιμένουμε! Θα σας πολεμήσουμε!».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ