«Την Παρασκευή κλέψατε τη ζωή του έρωτα της ζωής μου, της μητέρας του γιου μου, αλλά δεν θα σας μισήσω»

Ο σύζυγος μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι από τους τζιχαντιστές δημοσιοποιεί σήμερα επιστολή του προς τους εκτελεστές στέλνοντάς τους το μήνυμα πως... δεν τους μισεί.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αντουάν Λιρί εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu. Η σύζυγός του και μητέρα του μόλις 17 μηνών γιού του είναι ανάμεσα στα θύματα του Παρισιού.

Σε επιστολή του που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική Mirror αναφέρει πως δεν θα απαντήσει στο μίσος τους με οργή ούτε και θα φοβηθεί.

Διαβάστε την:

«Το απόγευμα της Παρασκευής κλέψατε τη ζωή ενός σπάνιου ανθρώπου, του έρωτα της ζωής μου, της μητέρας του γιου μου, αλλά δεν θα σας μισήσω. Δεν ξέρω ποιοι είστε και δεν θέλω να ξέρω, είστε ψυχικά νεκροί.

Αν ο Θεός στο όνομα του οποίου δολοφονείτε τυφλά, μας έπλασε κατ' εικόνα και καθ΄ ομοίωση, κάθε σφαίρα στο κορμί της συζύγου μου είναι μία πληγή στην καρδιά του.

Επομένως, όχι, δεν θα σας δώσω την ικανοποίηση να σας μισήσω. Προφανώς το θέλετε, αλλά το να απαντήσω στο μίσος με οργή θα ήταν σαν να ενδίδω στην ίδια αδιαφορία που σας έκανε αυτό που είστε. Θα θέλατε να φοβηθώ, να βλέπω τους συμπολίτες μου με καχυποψία, να θυσιάσω την ελευθερία μου για την ασφάλεια.

Χάσατε. Ο ίδιος παίκτης είναι ακόμη στο παιχνίδι. Την είδα σήμερα το πρωί.   Επιτέλους, έπειτα από μερόνυχτα αναμονής. Ήταν το ίδιο όμορφη όπως όταν έφυγε το απόγευμα της Παρασκευής, το ίδιο όμορφη με τότε που την ερωτεύτηκα τρελά πριν από τουλάχιστον 12 χρόνια. Φυσικά και είμαι συντετριμμένος, σας χαρίζω αυτή τη μικρή ικανοποίηση, αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ.

Το ξέρω ότι θα είναι μαζί μας κάθε μέρα και θα ξανασυναντηθούμε στον παράδεισο με ελεύθερη την ψυχή μας που εσείς ποτέ δεν θα έχετε. Οι δυο μας--ο γιος μου κι εγώ--θα είμαστε πιο δυνατοί από όλους τους στρατούς του κόσμου. Δεν μπορώ να σπαταλήσω άλλο χρόνο για εσάς γιατί πρέπει να γυρίσω στον γιο μου που μόλις ξύπνησε.

Είναι μόλις 17 μηνών, θα φάει το πρωινό του, όπως κάθε μέρα, μετά θα παίξουμε, όπως κάθε μέρα, και για όλη του τη ζωή αυτό το μικρό αγόρι θα σας προσβάλλει με το να είναι χαρούμενο και ελεύθερο. Γιατί δεν θα σας χαρίσει ούτε εκείνος το μίσος του».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ