Όταν οι παλιές καρέκλες, γίνονται καινούριες

To arcube studio παρουσιάζει για πρώτη φορά στο City Plaza, το «re-cover project», στο πλαίσιο του Nicosia Pop-Up Festival 2015.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια συλλογή επίπλων του μοντερνιστικού ρεύματος 50s-70s τα οποία συστήνονται ξανά στο κοινό σε ένα δεύτερο κύκλο ζωής με ενσωμάτωση σύγχρονων σχεδιαστικών στοιχείων.

Η ιδέα αυτή της ανά-κάλυψης, της αποκατάστασης, της επαν-επένδυσης επίπλων που έχουν απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτήρια, παλαιοπωλεία ακόμα και στα σκουπίδια, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη χρήση υφασμάτων που έχουν σχεδιαστεί από το arcube studio.

Τα σχέδια εκτυπώνονται με τη μέθοδο του digital printing και είναι εμπνευσμένα από τη γεωμετρία, τη γεωλογία, τη χαρτογραφία, τη φωτογραφία και την παραδοσιακή τέχνη λαών από όλο τον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διάλογο μεταξύ των δύο χρονικών περιόδων, να συστήσει ξανά στο κοινό το σχεδιαστικό ρεύμα κυρίως του μοντερνισμού με χαρακτηριστικά και τεχνικές του σήμερα.

Την αποκατάσταση επίπλων, καθώς και το σχεδιασμό των υφασμάτων, επιμελείται ο Παναγιώτης Στέλικος.

 



 

Το εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 στον 1ο όροφο του City Plaza, στο κατάστημα 102 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Όλα τα εκθέματα είναι μοναδικά και θα είναι προς πώληση.

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: Τρίτη – Παρασκευή: 13.30 – 20.00

Σάββατο & Κυριακή: 10.30 – 13.30 και 15.00 – 20.00

Για περισσότερες πληροφορίες: 22252300 ή πατήστε ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ