Η ίσως καλύτερη φωνή της Ελλάδας έρχεται Κύπρο

Eίναι συνταξιούχος δασκάλα. Δούλεψε για πολλά χρόνια σε δημοτικά σχολεία έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη. Ανέκαθεν, όμως, τραγουδούσε σε μικρές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε πιτσιρίκα, το 1983, ασχέτως αν στη δισκογραφία μπήκε το 2004.

 


Article featured image
Article featured image

Κι ύστερα ήρθαν οι «Μέλισσες»… Αλλά και τα «Διόδια», ένα ακόμα πανέμορφο τραγούδι που ερμηνεύει μαζί με τον Σταύρο Σιόλα (σε μουσική του Σιόλα και στίχους του Κύπριου Πόλυ Κυριάκου).

Και τότε, η Φωτεινή Βελεσιώτου έγινε γνωστή και αγαπητή, λατρεμένη σχεδόν, στο πανελλήνιο.

Ευλογία, αφού όλοι γνωρίσαμε μια ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Μια γνήσια ρεμπέτισσα, που φέρνει πάνω της κάτι από τη Μπέλλου, μια παρουσία πλήρως εκτός star system. Μια ροκ ρεμπέτισσα όπως την αποκαλούν πολλοί.

«Κάθε φορά που ερμηνεύω ένα ρεμπέτικο και νιώθω ερωτευμένη, σίγουρα θα το προχωρήσω κι άλλο. Αν πάλι δεν είμαι ερωτευμένη, το αφήνω σε ένα καλό σημείο, όπως δηλαδή το βρήκα την πρώτη φορά». Αυτά και άλλα πολλά είπε στον Αντώνη Μποσκοΐτη, σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη LIFO.Στην Κύπρο έρχεται για δυο συναυλίες, σε Λεμεσό και Λευκωσία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Έντεχνη Ροκ Σκηνή «Στο Πέραμα», Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 25373763.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 21.30. Πληρ. 99783455.

 

 Πηγή φωτογραφίας: LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ