«Χοντροί άντρες με φούστες» στη Δεύτερη Σκηνή του Σατιρικού

Η οικογένεια Χόγκαν θα μπορούσε να ήταν μια παραδοσιακή οικογένεια και να θαφτεί με αξιοπρέπεια στα ληξιαρχικά βιβλία του κράτους, περνώντας σιγά-σιγά στη λήθη... Δεν είναι όμως! Είναι ζωντανή για να θυμίζει όλα τα κρυφά κι ανομολόγητα πάθη και λάθη κάθε οικογένειας... κάθε άνθρωπου.

 


Article featured image
Article featured image

Οι χαρακτήρες

Ένας πανηδονιστής σκηνοθέτης, μια επιτηδευμένα αφελής σύζυγος, μια φιλόδοξη -πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών- ερωμένη κι ένα παιδί -θ(α)ύμα και θύτης συγχρόνως- ξετυλίγουν με χιούμορ και σαρκασμό το κουβάρι της τρέλας, του έρωτα και του τρόμου!

Ένα ταξίδι στην Ιταλία που δεν έγινε ποτέ, μια μοιραία συντριβή ενός αεροπλάνου, ένα ερημικό νησί, δύο επιζώντες, πολλά  κραγιόν, δημοφιλείς ταινίες, ακριβά παπούτσια και πτώματα τριγύρω...

Μια μαύρη κωμωδία, για την ακρίβεια μια σπαρακτική κωμωδία, που ξεγυμνώνει επί σκηνής τον άνθρωπο και τα όρια του! Όταν η ανάγκη για επιβίωση είναι η μόνη επιλογή, πόσο ηθικοί μπορούμε να είμαστε; Λογική και παράλογο, σεξ, βία, κανιβαλισμός, αιμομιξία μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι απρόσμενων σχέσεων και συμβάντων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα!

 

Το στόρι

Η Φίλις Χόγκαν και ο γιος της, Μπίσοπ, είναι οι μοναδικοί επιζώντες επιβάτες ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Αποκλεισμένοι σε ένα ερημικό νησί, όπου το προσωρινό γίνεται όλο και πιο μόνιμο, προκειμένου να επιβιώσουν τρώνε για ορεκτικό τα κραγιόν της Φίλις και για κυρίως πιάτο τους επιβάτες του αεροπλάνου. Ως επιδόρπιο κρατάνε ο ένας το σώμα του άλλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πίσω τους αφήνουν το σκηνοθέτη, σύζυγο της Φίλις και πατέρα του Μπίσοπ, Χάουαρντ Χόγκαν, ο οποίος ξαναρχίζει τη ζωή του με τη φιλόδοξη νεαρή «ηθοποιό» Παμ.

Όταν μετά από χρόνια τους εντοπίζουν, επιστρέφουν στον «πολιτισμό». Ανήμποροι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, η Φίλις και ο Μπίσοπ επιβάλλουν του δικούς τους κανόνες και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα...

 



Οι συντελεστές

Συγγραφέας: Nicky Silver

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολάου

Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης

Σκηνικά/Κοστούμια: ΚωνσταντίναΑντρέου

Φωτισμός: ΣταύροςΤάρταρης

Πρωταγωνιστούν οι Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Παρίσης, Μάριος Μεττής, Χριστίνα Κωνσταντίνου

 

Οι παραστάσεις

Πρεμιέρα: 29 Ιανουαρίου

Χώρος: Σατιρικό Θέατρο (Δεύτερη Σκηνή)

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου (9 παραστάσεις)

19 και 20 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, στο Θέατρο Ένα (Β Δημοτική Αγορά)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 96211590


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ