Το Snapchat δεν αποθηκεύει τις φωτογραφίες

Η φημολογία γύρω από πρόσφατο update στην privacy policy του Snapchat, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία, μέσω των νέων αλλαγών, αποκτούσε την ιδιοκτησία του υλικού που δημιουργείται από τους χρήστες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία ωστόσο προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως τα «snaps και chats» που ο χρήστης στέλνει στους φίλους του παραμένουν το ίδιο εμπιστευτικά όσο και πριν το update.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η πολιτική ιδιωτικότητας μας συνεχίζει να λέει – όπως και πριν- ότι αυτά τα μηνύματα διαγράφονται αυτόματα από τους servers μας μόλις γίνει αντιληπτό ότι έχουν διαβαστεί ή έχουν λήξει. Φυσικά, ο παραλήπτης μπορεί πάντα να τραβήξει screenshot ή να κάνει save τα snaps και chats σας. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το SnapChat δεν – και ποτέ δεν το έκανε- αποθηκεύει τα προσωπικά σας snaps και chats. Και επειδή συνεχίζουμε να τα διαγράφουμε από τους servers μας μόλις διαβαστούν, δεν θα μπορούσαμε – και δεν το κάνουμε- να τα μοιραστούμε με διαφημιστές ή επιχειρηματικούς συνεργάτες».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ