Το Snapchat δεν αποθηκεύει τις φωτογραφίες

Η φημολογία γύρω από πρόσφατο update στην privacy policy του Snapchat, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία, μέσω των νέων αλλαγών, αποκτούσε την ιδιοκτησία του υλικού που δημιουργείται από τους χρήστες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

 


Η εταιρεία ωστόσο προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως τα «snaps και chats» που ο χρήστης στέλνει στους φίλους του παραμένουν το ίδιο εμπιστευτικά όσο και πριν το update.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η πολιτική ιδιωτικότητας μας συνεχίζει να λέει – όπως και πριν- ότι αυτά τα μηνύματα διαγράφονται αυτόματα από τους servers μας μόλις γίνει αντιληπτό ότι έχουν διαβαστεί ή έχουν λήξει. Φυσικά, ο παραλήπτης μπορεί πάντα να τραβήξει screenshot ή να κάνει save τα snaps και chats σας. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το SnapChat δεν – και ποτέ δεν το έκανε- αποθηκεύει τα προσωπικά σας snaps και chats. Και επειδή συνεχίζουμε να τα διαγράφουμε από τους servers μας μόλις διαβαστούν, δεν θα μπορούσαμε – και δεν το κάνουμε- να τα μοιραστούμε με διαφημιστές ή επιχειρηματικούς συνεργάτες».

 


Σχετικα

Έμαθες από πού θα βλέπεις φέτος το «Είσαι το ταίρι μου»;

Αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση για εσένα

Η φύση έρχεται εύκολα στην πόλη και στο μπαλκόνι σου, αρκεί να το ψάξεις!

Σεισμός 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα

Το παρασκήνιο πίσω από την επιστροφή του Voice (και πάλι) στο Σίγμα

Οι καταστηματάρχες της Λ. Τσερίου τοποθετούνται για τη νέα πρόταση διαμόρφωσης της περιοχής