Οι δούλοι υπάρχουν και είναι σχεδόν 21 εκατομμύρια άνθρωποι

Ο κόσμος που ζούμε συνεχίζει να είναι πολύ σκληρός και η παρακάτω θλιβερή στατιστική μας το υπενθυμίζει. 

 


Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον 20,9 εκ. άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας, με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας, στις 2 Δεκεμβρίου, προστίθεται ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας κάθε χρόνο για φθηνή εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όπως αναφέρεται, «η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι η σύγχρονη δουλεία λειτουργεί εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ακόμη και στην εποχή μας, με τη μορφή της καταναγκαστικής εργασίας, της παιδικής εργασίας, του εμπορίου λευκής σαρκός, του εξαναγκασμού σε γάμο, της αναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών για χρήση σε ένοπλη σύγκρουση και της διακίνησης των λαθρομεταναστών.

Οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξάλειψη όλων των σύγχρονων μορφών δουλείας, συμπεριλαμβανομένης και της καταναγκαστικής εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η 2η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ