Το Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στη ... Λευκωσία

Κάθε Αύγουστο στηρίζουμε και αγαπάμε Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, τώρα είναι η στιγμή της Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Η Brave New Culture, η διοργανώτρια αρχή του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού», της μεγαλύτερης πλατφόρμας προβολής σύγχρονου, δημιουργικού ντοκιμαντέρ στην Κύπρο, επανέρχεται με την εκδήλωση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (Doc Nights) και «υπόσχεται μια συναρπαστική διαδρομή με βραβευμένα ντοκιμαντέρ ευρείας θεματολογίας επιλεγμένα από τη σύγχρονη διεθνή παραγωγή».

Τα Doc Nights πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Pantheon Theatre. Σε τακτά λοιπόν χρονικά διαστήματα, θα προβάλλονται δημιουργικά ντοκιμαντέρ «τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης γλώσσας του διεθνούς ντοκιμαντέρ».

Στόχος, μας πληροφορούν οι διοργανωτές, είναι «να δίνεται η ευκαιρία στον θεατή να έρχεται σε συχνή επαφή με τις σύγχρονες τάσεις του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και να παρακολουθεί ταινίες ντοκιμαντέρ οι οποίες έχουν την ικανότητα να προσφέρουν διαφορετικά πεδία στη θεώρηση της πραγματικότητας, να καταγράφουν αθέατες και παρεξηγημένες πλευρές του κόσμου και να αφουγκράζονται την ιστορία, την κοινωνία και την εξέλιξη του πολιτισμού».

Αρχή γίνεται με την προβολή της εξαιρετικής και άκρως επίκαιρης ταινίας Bikes vs Cars (ταινία έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού) του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten. Η προβολή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Moving Docs και γίνεται σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

 

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Pantheon Theatre στη Λευκωσία.

Ώρα Έναρξης στις 20.30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ