Κάρβουνο έγιναν περισσότεροι από 20 χιλιάδες ουρακοτάγκοι

Περισσότερο από είκοσι χιλιάδες ουρακοτάγκοι πιστεύεται πως έχουν καεί στις φλόγες σε τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που μαίνεται στην Ινδονησία.

 


Article featured image
Article featured image

Μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές του αιώνα συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοανατολική Ασία, όπου τεράστιες πυρκαγιές βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Η ομίχλη πάνω από την Ινδονησία, την Μαλαισία και την Σιγκαπούρη επηρεάζει περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έντονες ανησυχίες εκφράζονται για τη θανάτωση χιλιάδων ζώων.

Πρόκειται κυρίως για περιοχές ζούγκλας που έχουν κάθε χρόνο προβλήματα με παράνομες πυρκαγιές που ανάβονται για να δημιουργηθούν νέες φυτείες φοινικέλαιου και παραγωγής χαρτιού. Φέτος, ωστόσο, στην Ινδονησία η κατάσταση είναι εντελώς εκτός ελέγχου λόγω των 5000 πυρκαγιών μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.

Πολυάριθμες οργανώσεις προσπαθούν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σώσουν τα ζώα από τις φλόγες, αν και ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι τρομακτικά υψηλός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ήδη 20.000 ουραγκοτάγκοι έχουν καεί με εμπειρογνώμονες να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή του 21ου αιώνα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ