Πράσινο ψωμί made in Cyprus

Ψωμιά έχουμε δοκιμάσει πολλά, ενώ έχουμε δει σε φωτογραφίες ακόμα περισσότερα. Άσπρα, μαύρα, ολικής, πολύσπορα, με προζύμι, με χαρουπόσκονη…

 


Article featured image
Article featured image

Πράσινο ψωμί, όμως, πρώτη φορά είδαμε, εξ ου και ενθουσιαστήκαμε απίστευτα με την εικόνα στο facebook page Constantinides Bakery.

Ακόμα πιο πολύ όμως ενθουσιαστήκαμε με τα συστατικά. Ένα υγιεινό ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το οποίο φτιάχνεται με αλεύρι Ζέας (βιολογικό), λευκό αλεύρι (βιολογικό), φυτική πρωτεΐνη (βιολογικό), νιφάδες βρόμης (βιολογικό), σπόρους Chia (βιολογικό), Σπιρουλίνα σε σκόνη (βιολογικό) και σιτάρι Germ (βιολογικό).

Ως εκ τούτου, το πράσινο χρώμα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη σπιρουλίνα, ενώ η έμπνευση για την παραγωγή του εν λόγω ψωμιού οφείλεται στον Μαρίνο Κωνσταντινίδη, των Constantinides Bakery, ο οποίος στην ερώτηση «ποια ακριβώς είναι η ιδιότητά σου;» απαντά «innovator».

Με μια τέτοια δημιουργία, πάντως, θα ‘ταν άδικο για τον ίδιο αν απαντούσε κάτι διαφορετικό. Εξαιρετική έμπνευση.

Σε ποιους απευθύνεται αυτό το ψωμί; Σε όλους, λίγο περισσότερο όμως σε όσους ασχολούνται με τη γυμναστική ή όσους επιλέγουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το πράσινο ψωμί θα το βρεις στα ράφια των Φούρνων Κωνσταντινίδης, στα Λατσιά (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ), αλλά και έξω από την πόρτα σου αφού ως γνωστό ο Κωνσταντινίδης κάνεις παραγγελίες delivery σε παγκύπρια κλίμακα (τηλέφωνο 22 487566).

 

Επιπλέον, στο Constantinides Bakery θα βρεις και επιλογές σε γλυκά χωρίς ζάχαρη (κανένα από τα συστατικά που μπαίνουν σε αυτά δεν περιέχει ζάχαρη), αλλά με stevia, σοκολάτα maltitol και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Μερικές από τις επιλογές είναι η Δούκισσα, η άσπρη Δούκισσα με Peanut Butter, τα Vegan Raw Protein Hemp Balls (φωτό κάτω), το Stevia Zeas Brownie, αλλά και το Chocolate Dirt Cake!

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ