Γιατί η κούκλα Barbie αλά Duvernay εξαντλήθηκε σε μόλις 17 λεπτά;

Όταν η Mattel ανακοίνωνε πριν από μερικούς μήνες ότι η Ava Duvernay θα γινόταν… Barbie, κανείς δεν περίμενε ότι θα εξαντλείτο μέσα σε μόλις 17 λεπτά!

 


Article featured image
Article featured image

Για όσους τυγχάνει να μην γνωρίζουν ποια είναι η Duvernay, πρόκειται για τη σκηνοθέτη της ταινίας «Selma». Κι ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όλοι μιλούσαν για την συλλεκτική κούκλα, κανείς δεν περίμενε ότι στις 2 μ.μ. της Δευτέρας, μόλις μία ώρα μετά την κυκλοφορία της δηλαδή, η Μattel θα ανακοίνωνε στο Twitter ότι είναι διαθέσιμη online μόνο. Κι όπως αποδείχθηκε, όχι για πολύ.

Ο λόγος που εξαντλήθηκε τόσο γρήγορα η συγκεκριμένη κούκλα βέβαια, έχει να κάνει με την ίδια τη σκηνοθέτη. Πρόκειται για μια γυναίκα, μαύρη η οποία παρουσίασε μία από τις καλύτερες ταινίες τη χρονιά που μας φεύγει, είχε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και είναι σίγουρα ένα πρότυπο, όχι μόνο για τους μαύρους, αλλά και για τις γυναίκες, και η Mattel προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αλλάξει το πρότυπο της τέλειας γυναίκας. Η τέλεια γυναίκα σίγουρα δεν είναι μόνο η ξανθιά, με τις τέλειες αναλογίες που τόσα χρόνια γνωρίζουμε. Η τέλεια γυναίκα είναι αυτή που πιστεύει στον εαυτό της, που πετυχαίνει τους στόχους της και κυρίως, που είναι ο εαυτός της,

Η Ava Duvernay ήταν μία από τις Sheroes, τη νέα σειρά συλλεκτικών κούκλων, μαζί με την editori του Lucky, Eva Chen, την σταρ του Broadway Kristin Chenoweth, την ηθοποιό Emmy Rossum, την τραγουδίστρια Trisha Yearwood και την πεντάχρονη σχεδιάστρια του brand J. Crew Sydney «Mayhem» Keiser.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ