Ο πρώτος χάρτης USE-IT στην Κύπρο

Δημιουργήθηκε ο πρώτος χάρτης USE-IT στην Κύπρο, για τη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Η Λευκωσία, με την πρωτοβουλία αυτή έχει ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό δίκτυο USE-IT, το οποίο συντονίζει τη δημιουργία χαρτών ευρωπαϊκών πόλεων, που σχεδιάζονται από νεαρούς κατοίκους μιας πόλης και διατίθενται δωρεάν.

Οι χάρτες USE-IT,  δεν είναι εμπορικοί, απευθύνονται σε νέους ταξιδιώτες και παρέχουν πρακτικές πληροφορίες, προτείνουν μέρη που αξίζει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης και αποκαλύπτουν διάφορα μυστικά της.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και έξυπνη πρωτοβουλία, η οποία βάζει τη Λευκωσία στην ομάδα των 40 πόλεων στην Ευρώπη που έχουν κι αυτές χάρτη USE-IΤ και έχουν στραφεί στη προσέλκυση νέων τουριστών.

Ο χάρτης υπάρχει διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ και διατίθεται σε διάφορα σημεία εντός της πόλης αλλά και στις άλλες πόλεις του δικτύου USE-IΤ ώστε να προσκαλέσει καινούργιους ταξιδιώτες.

Οι χάρτες USE-IT έχουν κυκλοφορήσει σε  περισσότερες από 40 πόλεις στην Ευρώπη όπως οι Βρυξέλλες, το Τορίνο, η Βιέννη, το Μιλάνο, το Πόρτο κ.α.

Διατίθεται επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης (Δημαρχείο Λευκωσίας, Ξενώνας Νέων Λευκωσίας, Κυπριακό Μουσείο κ.α) αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ