Ψήφισμα πολιτών για άρση της ασυλίας του Χαμπουλά

Πολίτες μαζεύουν υπογραφές για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ευγένιου Χαμπουλά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

 


Article featured image
Article featured image

Η φωτογραφία είναι από το φεϊσμπουκικό προφίλ Χαμπουλά. Η καλύτερη ξεκούραση μετά από μια δύσκολη μέρα είναι η επικοινωνία με τα ζώα, γράφει ο «επαναστάτης» βουλευτής.

 

Στο Avaaz.org, το «μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο», όπως περιγράφεται, πολίτες δημιούργησαν διαδικτυακό ψήφισμα με αποδέκτη τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για ποινική δίωξη του Χαμπουλά αφού, μετά την απόφαση του Γενικού να μην άρει την ασυλία του «προκαλείται το κοινό αίσθημα και για ακόμη μία φορά πλήττονται οι θεσμοί της χώρας».

Συγκεκριμένα, το κείμενο στο ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρει:

«Αξιότιμε Γενικέ Εισαγγελέα,

Αξιώνουμε την άμεση άρση της ασυλίας του βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλλά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για το αδίκημα κατοχής άγριων πτηνών των οποίων απαγορεύεται η θήρα και η σύλληψη, σύμφωνα με τον Περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμο του 2003 (152(I)/2003).

Θεωρούμε ότι η απόφαση σας (15/12/2015) για μη άρση της ασυλίας του βουλευτή, τη στιγμή που ο ίδιος ο βουλευτής εξέθεσε και προέβαλε επιδεικτικά το αξιόποινο της πράξης του, αντιβαίνει τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας και προκαλεί το κοινό αίσθημα, ενώ την ίδια ώρα συνιστά ένα ακόμα πλήγμα προς τους θεσμούς της χώρας.

Ως αποτέλεσμα της μη άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του, ο Χαμπουλάς σήμερα το πρωί (16/12/2015), προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις που διόλου προσιδιάζουν στην ιδιότητά του ως νομοθέτη. Αυτό για μας συνιστά απόδειξη ότι όπου υπάρχει ατιμωρησία, αυτοί που κατέχουν αξιώματα αποθρασύνονται και καταχρώνται την εξουσία που τους παραχωρεί ο λαός μέσω της εκλογής τους σε αξιώματα.

Σας καλούμε όπως, ανακαλέσετε τη χτεσινή σας απόφαση για μη άρση της ασυλίας του βουλευτή, αποκαταστήσετε την έννομη τάξη η οποία έχει κατάφωρα διασαλευθεί και περιφρουρήσετε ό,τι έχει απομείνει από την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς».

Αν θέλετε να υπογράψετε και εσείς ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ