Τι είναι αυτό που αλλάζει πάλι στο Facebook;

Το Facebook κάνει κάποιες τροποποιήσεις στην πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Με σχετική ανακοίνωση του, το Facebook προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η πολιτική αυτή εφαρμόζεται με στόχο την ασφάλεια των χρηστών του καθώς και την επικύρωση ότι οι χρήστες του χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα.

Έτσι το κοινωνικό δίκτυο θέτει σε δοκιμαστική εφαρμογή νέα εργαλεία που θα επιτρέπουν σε όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο να δικαιολογούν την επιλογή τους και να επαληθεύουν τα στοιχεία τους.

Σκοπός του Facebook είναι να μειωθούν οι περιπτώσεις όπου κάποιος χρήστης καλείται να επαληθεύσει την ταυτότητα ή τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Απαιτούμε από τους χρήστες μας να χρησιμοποιούν το όνομα με το οποίο είναι γνωστοί στους φίλους και στις οικογένειές τους. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα οι πράξεις και τα λεγόμενά τους αποκτούν περισσότερη βαρύτητα επειδή αυτό τους καθιστά υπεύθυνους για ό, τι λένε».

Τα νέα εργαλεία θα τεθούν σε εφαρμογή στις ΗΠΑ, και αναλόγως των αντιδράσεων, θα αποφασιστεί το πότε θα εφαρμοστούν σε παγκόσμια κλίμακα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ