Απαγορεύεται η χρήση του WhatsApp;

Την άρση της 48ωρης παύσης λειτουργίας του WhatsApp, διέταξε ένας δικαστής στη Βραζιλία.

 


Article featured image
Article featured image

Η απαγόρευση της λειτουργίας προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη χώρα, όπου η εταιρεία εκτιμά ότι έχει 100 εκατ. χρήστες.

Σημειώνεται πως δικαστήριο του Σάο Πάολο είχε διατάξει το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του WhatsApp από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αφού η εταιρεία, παρά το πρόστιμο που είχε επιβληθεί, δεν υπάκουσε σε δικαστικές αποφάσεις περί διαμοιρασμού πληροφοριών/ στοιχείων στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης.

«Δεν φαίνεται λογικό εκατομμύρια χρήστες να επηρεάζονται ως αποτέλεσμα της αδράνειας της εταιρείας στο να παρέχει πληροφορίες» αποφάνθηκε ο δικαστής Ξαβιέ ντε Σούζα, αντιπροτείνοντας την επιβολή υψηλότερου προστίμου.

Σύμφωνα με τη huffingtonpost, η επίμαχη υπόθεση αφορά σε εμπόριο ναρκωτικών και συνδέεται με μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες εγκληματιών του Σάο Πάολο (PCC): Διακινητής ναρκωτικών φέρεται να χρησιμοποιούσε την εν λόγω υπηρεσία ενώ διέπραττε εγκλήματα.

Σε σχόλιο προέβη και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook (υπενθυμίζεται ότι το WhatsApp έχει αγοραστεί από τον «βασιλιά των κοινωνικών δικτύων), ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του ότι «δουλεύουμε σκληρά για να αλλάξει αυτό» και ότι οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιούν το Facebook Messenger. Παράλληλα, έκανε λόγο για μια «λυπηρή μέρα» για τη Βραζιλία, που «μέχρι σήμερα ήταν σύμμαχος στη δημιουργία ανοικτού Ίντερνετ» και χαρακτήρισε ακραία την απόφαση του δικαστηρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ