«Ο Άγιος Βασίλης, κύριε Χαμπουλά, δεν φέρνει δώρα μόνο σε ορισμένους ανθρώπους»

Η γιορτινή περίοδος περιλαμβάνει ως συνήθως πολλά φώτα, πολύ φαγητό και πολλά δώρα. Φέτος, σαν δώρο «παραδοσιακό», ήρθε να προστεθεί και το αμπελοπούλι, που έρχεται από τα χέρια ενός Άγιου Βασίλη που έχει έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Γράφει η Νατάσα Ιωάννου, Βιολόγος, Φίλοι της Γης Κύπρου



 


Article featured image
Article featured image

Ο θεσμός του Άγιου Βασίλη είναι γενικά καθιερωμένος. Ο Άγιος λαμβάνει τις επιθυμίες των παιδιών και αναλόγως εάν ήταν φρόνιμα ή άτακτα, τοποθετεί τα δώρα τους κάτω από το δέντρο. Στο νησί μας, ένας εγχώριος Άγιος Βασίλης ήρθε να φέρει το δώρο του «αμπελοπουλιού» και να εκπληρώσει τις επιθυμίες όχι όλων, αλλά συγκεκριμένων παιδιών της Κύπρου.

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ευγένιος Χαμπουλάς υπόσχεται σαν ένας άλλος «Άγιος Βασίλης» ότι θα νομιμοποιήσει τη θήρευση των αμπελοπουλιών, μέσω παρέκκλισης σε κάποιους ψηφοφόρους που το έχουν ζητήσει σαν «δώρο». Στο εργοστάσιό του στην Πινδάρου, ο εναλλακτικός μας Άγιος υπόσχεται πως θα διατηρήσει την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Θα κατέβει από την καμινάδα και θα μας λυτρώσει από τις κακές μας συνήθειες, όπως την προστασία της βιοποικιλότητας, τη μαζική θανάτωση μεταναστευτικών πουλιών και το μακελειό των ενδημικών μας σπάνιων και πανέμορφων πτηνών. Το περιτύλιγμα του δώρου έρχεται με την αναφορά στο Άρθρο 9 των παρεκκλίσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, μέσω του οποίου, ισχυρίζεται ο Άγιος Βασίλης, θα μπορούν οι Κύπριοι να θηρεύουν και να θανατώνουν αμπελοπούλια για να ικανοποιηθούν γευστικά και [μαυρο] χρηματικά.

 


 Κανένας «Άγιος» δεν έχει θέση πάνω από την κοινοτική νομοθεσία


 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Άγιος Βασίλης όπως και άλλες παιδικές αναμνήσεις ξεθολώνουν σιγά-σιγά και καθώς μεγαλώνουμε ανακαλύπτουμε ότι κάποια πράγματα είναι μύθοι και κάποια πρόσωπα δεν είναι υπαρκτά. Μαθαίνουμε ότι τα δώρα κάτω από το δέντρο έρχονται από τους γονείς μας [υπαρκτά πρόσωπα] που μας συνετίζουν αναλόγως των πράξεών μας. Έτσι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία είμαστε υπόλογοι θα έρθει να μας σωφρονίσει ανάλογα με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας ως κράτος. Κανένας «Άγιος» δεν έχει θέση πάνω από την Κοινοτική Νομοθεσία την οποία έχουμε υπογράψει.

Για να είναι νόμιμη, η οποιαδήποτε παρέκκλιση της οδηγίας πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κάθε αίτηση για παρέκκλιση εξετάζεται χωριστά, ανάλογα της περίπτωσης και της χώρας. Άρα, πρώτα στέλνουμε την επιθυμία μας για το δώρο [το γράμμα] και μετά αποφασίζουν οι «γονείς» μας εάν θα το έχουμε ή όχι. Ο Άγιος μας Βασίλης ουσιαστικά δεν έχει λόγο, ούτε δικαιοδοσία σε αυτή τη διαδικασία.

Ο κ. Χαμπουλλάς, με τις συνεχείς υποσχέσεις τροφοδοτεί ψευδείς αντιλήψεις για το τι είναι παράνομο και τι όχι. Το Άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που αναφέρεται σε παρεκκλίσεις δεν καλύπτει τη θήρευση ή παγίδευση για το συγκεκριμένο είδος πουλιού. Η Κομισιόν είναι ξεκάθαρη και είναι σε αναμονή για επιβολή κυρώσεων και προστίμων στον κυπριακό λαό, τα οποία θα πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι πολίτες.  Συνεπώς, όλα τα παιδιά θα πληρώσουν τις «αταξίες» ορισμένων παιδιών που συνεχίζουν να παρανομούν και να χτίζουν περιουσίες. Καθόλου καλά παιδιά, αλλά ο Άγιος Βασίλης μας τρέχει για να εκπληρώσει την κάθε τους επιθυμία.

 

 


Η Κομισιόν είναι ξεκάθαρη και είναι σε αναμονή για επιβολή κυρώσεων και προστίμων στον κυπριακό λαό, τα οποία θα πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι πολίτες


 

Ο δικός μας Άγιος Βασίλης δεν αναφέρεται στις πιο πάνω πραγματικότητες. Όπως επίσης δεν αναφέρει ότι ρεαλιστικά, πρακτικά και νομοθετικά δεν μπορεί να φέρει το πολυπόθητο δώρο των αμπελοπουλιών στα παιδιά με αντάλλαγμα τη φρόνησή τους σε ψήφους. Ο δικός μας Άγιος Βασίλης χαμογελά, παρανομεί, ψεύδεται, φωνάζει, φωτογραφίζεται με πιατέλες και πιστεύει ότι οι νομοθεσίες αλλάζουν με τη δύναμη της θέλησης.

Ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε ως λαός και ως ανθρώποι ότι είμαστε υπόλογοι σε εμάς, τους συμπολίτες μας, στο εθνικό και στο κοινοτικό δίκαιο. Να συνειδητοποιήσουμε τι είναι πραγματικότητα και τί ψευδαίσθηση.

Σαφώς, τα παραμύθια είναι καλύτερα. Ο Άγιος Βασίλης όμως, κύριε Χαμπουλά, δεν φέρνει δώρα μόνο σε ορισμένους ανθρώπους, όλους τους υποστηρίζει και για όλους μάχεται. Δεν παραπλανεί τους ψηφοφόρους του. Δεν πιστεύει ότι είναι υπεράνω όλων των θεσμών. Ο Άγιος Βασίλης, κύριε Χαμπουλά, δεν επιβαρύνει το κράτος με ακόμα ένα πρόστιμο χωρίς καμία τύψη. Δεν παρανομεί και να το διατυμπανίζει.

Ο Άγιος Βασίλης, κύριε Χαμπουλά, είναι απλώς ένας μύθος.

 

#κρύψε 

 


Ο Άγιος Βασίλης, κύριε Χαμπουλά, δεν επιβαρύνει το κράτος με ακόμα ένα πρόστιμο χωρίς καμία τύψη



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ