Η ιστορία της Ήβης που αφέθηκε να πεθάνει στο κρύο

Ο δημοσιογράφος Ουνούφριος Σωκράτους ανεβάζει στο facebook ανήμερα Χριστούγεννα δύο φωτογραφίες μιας σκυλίτσας ξαπλωμένης δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όχι, η Ήβη δεν ανήκει στον ίδιο. Ή τουλάχιστον, δεν του ανήκε μερικές ώρες πριν.

 


Article featured image
Article featured image

Μερικές ώρες πριν δεν βρισκόταν στο ζεστό χαλί ενός σπιτιού, αλλά σε ένα χωράφι να τρέμει από το κρύο. Εγκαταλελειμμένη με την πρόφαση ότι έχει καρκίνο…

Διάβασε πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα με το οποίο ο ίδιος συνόδευσε τις φωτογραφίες, απλώς και μόνο για να κατανοήσεις πως συμπεριφέρονται ορισμένοι συμπολίτες μας -κυνηγός στην προκειμένη περίπτωση- στα σκυλιά τους όταν αυτά κρίνονται «ελαττωματικά».

 

«Αγαπητοί Βουλευτές αυτή είναι η Ήβη, ένα κυνηγετικό ηλικίας 12 χρονών, χθες βράδυ, μετά από χρόνια σκλαβιάς σε ένα κλουβί ενός αξιότιμου κυνηγού ψηφοφόρου σας, βρέθηκε σε ένα χωράφι κουλουριασμένη σαν ένα κουβάρι να τρέμει από το κρύο, έτοιμη να παραδοθεί. Δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της από την αδυναμία, έμοιαζε πλέον εξοικειωμένη με το θάνατο, δεν είχε άλλη δύναμη να σηκωθεί από το έδαφος, μάλλον το είχε πάρει απόφαση πως έτσι έπρεπε να φύγει και να λυτρωθεί.

Σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, την ώρα που κάνατε προπόσεις και καταβροχθίζατε σούβλες, εμείς βγάλαμε τις γιορτές σε ένα κτηνιατρείο, όπου διαγνώστηκε με πολλαπλούς καρκινικούς όγκους στο σώμα της. Δεύτερα θα αποφασιστεί αν μπορεί να επιβιώσει τις επεμβάσεις. Σκανάραμε και βρήκαμε τον αριθμό του μικροτσίπ της -τι έκπληξη δεν ήταν καταχωρημένα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, άρα αγνώστου ζώου ή «πατρότητα».

Εύχομαι με το νέο χρόνο επιτέλους να ποινικοποιήσετε την κτηνωδία, υποχρεώνοντας τους φίλους σας κυνηγούς να σταμπάρουν το εμπόρευμα τους, για να το σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν το πετάξουν στο δρόμο για ανακύκλωση όταν τελειώσει η εγγύηση και κριθεί ελαττωματικό, να καταστεί υποχρέωση για όλους η καταχώρηση στοιχείων και ή αμέλεια να τιμωρείται με πρόστιμα «τσουχτερά» και αφαίρεση της κυνηγετικής άδειας ή εγκατάλειψη.

Απόψε ή Ήβη θα κοιμηθεί για πρώτη φορά σε ένα ζεστό σπίτι, άγνωστο περιβάλλον για εκείνη, πρωτόγνωρο, αλλά θα φροντίσουμε όσος καιρός της απομένει να μάθει ότι δεν είμαστε όλοι κτήνοι σ’ αυτη τη χώρα. Φαίνεται ότι παρά το ότι κακοποιήθηκε, έμεινε νηστική, διψασμένη, κρύα σαν κολώνα, δεν έχασε την εμπιστοσύνη της σε εμάς γιατί ψάχνει για ανθρώπινο χάδι την ώρα που υποφέρει, ίσως να ήταν αυτή η ευχή της για τα Χριστούγεννα και να πραγματοποιήθηκε έστω και αργά.

Εύχομαι φέτος να μάθετε τη συμπόνια και να τιμωρήσετε την απανθρωπιά, να μην μετρήσετε την ψήφο των κυνηγών, αλλά την αξία αυτής της ζωής και τέλος εύχομαι η Ήβη να τα καταφέρει να ζήσει, ή αν θα φύγει να είναι ζέστη στο σώμα και την καρδιά... Καλή χρονιά».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ