60 δισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα στην Αφρική

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε στους προέδρους της Αφρικής κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής ότι η χώρα του θα παράσχει 60 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στην αφρικανική ήπειρο.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ για τη Σινοαφρικανική Συνεργασία, το οποίο παρακολουθούν αρκετοί αρχηγοί αφρικανικών χωρών, ο Σι παρουσίασε το περίγραμμα ενός αναπτυξιακού σχεδίου 10 σημείων, λέγοντας ότι θέλει να οικοδομήσει μια σχέση ίσων.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής υλοποίηση αυτών των 10 σχεδίων συνεργασίας, η Κίνα αποφάσισε να παράσχει συνολική χρηματοδοτική στήριξη 60 δισεκ. δολαρίων», ανακοίνωσε ο Σι.

Παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ο Σι είπε ότι η Κίνα θα ενισχύσει τις επενδύσεις στα εργοστάσια μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην Αφρική, επιπρόσθετα της κατασκευής δρόμων, λιμανιών και σιδηροδρόμων σε μια ήπειρο που εδώ και καιρό θεωρείται βασική πηγή εμπορευμάτων για την Κίνα.Η Κίνα θα ενισχύσει τη συνεργασία της με την Αφρική στη μάχη κατά του βίαιου εξτρεμισμού και δεν θα εμπλακεί στις πολιτικές αποφάσεις των αφρικανικών χωρών, δήλωσε ο Σι.«Η Κίνα θα υλοποιήσει 10 σχέδια συνεργασίας με την Αφρική τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Σι.

«Αυτά τα σχέδια έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τρία θέματα που καθυστερούν την ανάπτυξη της Αφρικής, δηλαδή τις ανεπαρκείς υποδομές, το έλλειμμα επαγγελματιών και εξειδικευμένου προσωπικού και την έλλειψη χρηματοδότησης».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ