Δημοψήφισμα για τα αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας

Φεϊσμπουκικό δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει ή όχι να περνούν αυτοκίνητα μέσω της Πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιεί η Urban Cyprus.

 


Article featured image
Article featured image

H ομάδα πολιτών της Λευκωσίας δηλώνει πως διενεργεί το δημοψήφισμα γιατί «κάποιοι εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουν να περνούν από την πλατεία αυτοκίνητα και θα το περάσουν για ψήφισμα στην επόμενη συνεδρία».

«Εμείς σαν Urban Cyprus είμαστε κάθετοι ότι η πλατεία πρέπει να παραμείνει χωρίς αυτοκίνητα … η μοναδική πλατεία της πόλης πρέπει να παραμείνει ελεύθερη από αυτοκίνητα και ιδίως από μοτοσυκλέτες. Προς τι το άσπρο μπετόν αν θα γίνει μαύρο; Το όλο έργο προορίζεται για τους πολίτες και για κοινωνική συνάθροιση και όχι για καυσαέρια και θόρυβο.»

Συγκοινωνιολόγοι επιστήμονες, πιστεύουν οι Λευκωσιάτες πολίτες που βρίσκονται πίσω από την ομάδα, έχουν μελετήσει το θέμα και έχουν δώσει την έγκρισή τους για πεζοδρομοποίηση.

«Μόνο ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσκολλημένοι στο παρελθόν εναντιώνονται χωρίς βάσιμα στοιχεία και απαιτούν να δοθεί η νέα πλατεία στα οχήματα».

Για να ψηφίσετε και εσείς πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ