«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο»

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε καμία πρόχειρη «επενδυσούλα» … πωλείται το Χίλτον της Αθήνας.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέρνα κτίρια της Αθήνας, το ιστορικό Χίλτον, βγαίνει από την Alpha Bank στο σφυρί, με περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ ως κοστολογημένη τιμή πώλησης.

Όπως γράφει η Μηχανή του Χρόνου, η Alpha Bank ξεκίνησε την διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου αναθέτοντας στη Citigroup τον ρόλο του συμβούλου πώλησης.

Αυτή πάντως δεν η είναι πρώτη προσπάθεια για πώληση του εμβληματικού ξενοδοχείου. Πριν από ένα περίπου χρόνο και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014 τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg παρουσίαζε ως πολύ πιθανή τη διαδικασία πώλησης, με το τίμημα να προσδιορίζεται στα 180 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του ξενοδοχείου που διαχειρίζεται η «Hilton» είχε δείξει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, και πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιμάδης. Ωστόσο, τα 100 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να πρόσφερε είχαν κριθεί λίγα και η συμφωνία δεν καρποφόρησε.

Το ξενοδοχείο Χίλτον ήταν το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας που ανήκε σε παγκόσμια αλυσίδα. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη και Σπύρο Στάικο και χτίστηκε στο διάστημα 1958-1963. Τα εγκαίνια έγιναν στις 20 Απριλίου του 1963.

Στην τελετή ήταν παρών και ο ιδρυτής της ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας, ο Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος όταν είδε το κτίριο δήλωσε: «Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ