«Ο Άγιος Πρεβέζης… και η παπαδιά» έρχονται Κύπρο για παραστάσεις

«Είπες στον άνδρα σου για τα ψάρια;»

«Τι ώρα θα πάει;»

«Στις 10»

«Εγώ τότε θα έρθω. Θα αργήσει κάτω;»

«Κανά δυο ώρες»

«Τότε θα έρθει κατά τις 12;»

«Ναι»

«Δηλαδή, εγώ θα έρθω 10-10:30, να έχουμε ευκαιρία να σε δω καλά, να σε δω καλά, όπως θέλω εγώ και να νιώσουμε αγάπη μου την γλύκα του κορμιού»

 


Article featured image
Article featured image

Θα μπορούσε να είναι ένας συνηθισμένος διάλογος ενός παράνομου ζευγαριού, που κανονίζει να βρεθεί την ώρα που ο απατημένος σύζυγος θα λείπει. Μόνο που πρόκειται για τον ερωτικό διάλογο του μητροπολίτη Πρεβέζης και της συζύγου ενός ιερέα, που ήταν οδηγός του μητροπολίτη...

Με αφορμή τις επικείμενες θεατρικές βραδιές σε Λευκωσία και Λεμεσό, της παράστασης «Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά», θυμόμαστε εκ νέου την ιστορία του Αγίου Πρεβέζης, του μητροπολίτη που σόκαρε την Ελλάδα με τις ερωτικές του επιδόσεις.

 



 

Το σκάνδαλο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό άρθρο στη Μηχανή του Χρόνου δεν άργησε να γίνει γνωστό. Ένα τηλεφώνημα στον τότε αρχισυντάκτη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, Σπύρο Καρατζαφέρη, ήταν αρκετό για να ταξιδέψει στην Πρέβεζα, να βρει τη μοιραία γυναίκα και να συνομιλήσει μαζί της. Όπως είπε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, του τηλεφώνησε ένας παπάς από την Πρέβεζα και του είπε για την παράνομη σχέση. Ο Καρατζαφέρης το έψαξε, έκανε ρεπορτάζ, δημοσίευσε σπαρταριστούς διαλόγους και ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, έδωσε εντολή στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να δρομολογήσει το ζήτημα στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη...

 



Στη δίκη οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Όταν ήρθαν στο φως οι ερωτικές του συνδιαλέξεις με την παπαδιά, οι διάλογοι ήταν τόσο αποκαλυπτικοί, που η καθαίρεση ήταν μονόδρομος...

Ο Στυλιανός Κορνάρος, αν και καθαιρέθηκε από μητροπολίτης, συνέχισε να λειτουργεί στην Αθήνα, όπου λίγο αργότερα το σκάνδαλο είχε αρχίσει να ξεχνιέται. Η παράνομη ερωμένη του δεν «καθαιρέθηκε» από σύζυγος του παπά και συνέχισε να ζει στο πλάι του, χαρίζοντάς του μάλιστα, πολλά παιδιά.

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης, που έγραψε ένα βιβλίο με λεπτομέρειες της υπόθεσης, είδε την αποκάλυψή του να γίνεται θεατρικό έργο και κινηματογραφική ταινία από τον Δημήτρη Κολλάτο.

Μάλιστα, ξεπέρασε κάθε φαντασία, όταν πρότεινε στον μητροπολίτη Πρεβέζης, να πρωταγωνιστήσει, υποδυόμενος τον εαυτό του. Ο έκπτωτος μητροπολίτης αρνήθηκε, αν και ο Καρατζαφέρης υποστηρίζει, ότι για λίγο το σκέφτηκε. Άλλωστε ήξερε τον ρόλο καλύτερα από τον καθένα....

 



Ο Άγιος Πρεβέζης και ή Παπαδία.

Ο άγιος Πρεβέζης και ή Παπαδία. Η μεγάλη θεατρική παράσταση του Σπύρου Καρατζαφέρη. Ο μητροπολίτης που σόκαρε την Ελλάδα με τις ερωτικές του επιδόσεις. 4.800.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το μεγάλο σκάνδαλο . Η θεατρική παράσταση που έσπασε ρεκόρ ειστητηρίων. Αυστηρώς Ακατάλληλο!!! +18 !!


Posted by Ο 'Αγιος Πρεβέζης Και Η Παπαδία. on Sunday, 29 November 2015


 

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά», την οποία είδαν πολλές χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα, προφανώς όχι για το εξαιρετικό σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά για το ίδιο το στόρι και κυρίως για το «απαγορευμένο» της υπόθεσης, έρχεται Κύπρο. Η παράσταση είναι άνω των 18 ετών, αφού υπάρχουν γυμνές σκηνές από την Ελληνίδα ηθοποιό Τίσσα Βασιλάκη η οποία υποδύεται την παπαδιά. Στο ρόλο του Μητροπολήτη ο Νίκος Ζιάγκος, ενώ παίρνουν επίσης μέρος ο Ανδρέας Αργυρίδης, ο Λάκης Σκούταρης κ.α.

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό, από τις 18 Δεκεμβρίου (μέχρι 10 Ιανουαρίου) στο Θέατρο Πάνθεον, στη Λευκωσία, ενώ στη Λεμεσό θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου (μέχρι 31 Ιανουαρίου), στο θέατρο Οθέλλος.



Κεντρική φωτογραφία: Σκηνή από την ταινία "Ο Άγιος Πρεβέζης", παραγωγής 1982


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ