Ελεύθεροι οι ναύτες που απήχθησαν από πειρατές

Αν νομίζετε πως οι πειρατές δεν υπάρχουν πια, ζείτε στον κόσμο σας.




Article featured image
Article featured image

Δεν έχουν καλυμμένο το ένα μάτι, ούτε και φορούν ακριβώς ότι φορούσε ο Τζόνι Ντεπ στη θρυλική ταινία, οι πειρατές όμως ακόμη υπάρχουν και ο τυπάς που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας από αυτούς, τους «σύγχρονους». Κυρίως εντοπίζονται στα παράλια της αφρικανικής ηπείρου.

Πέντε Πολωνοί, μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου υπό κυπριακή σημαία, που καταλήφθηκε από πειρατές τον περασμένο μήνα στα ανοιχτά της Νιγηρίας, είναι καλά στην υγεία τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, είπε χθες η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

«Υπήρξε αίσιο τέλος. Οι ναύτες είναι ασφαλείς και υγιείς, και χαιρόμαστε που επιστρέφουν στις οικογένειές τους» είπε η Σίντλο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι ευχαρίστησε τις νιγηριανές αρχές και τον πλοιοκτήτη, EuroAfrica, για τη συνδρομή τους στις προσπάθειες απελευθέρωσης του πληρώματος.

Το πλοίο Szafir, σημαίας Κύπρου, καταλήφθηκε στο τέλος Νοεμβρίου από πειρατές οι οποίοι απήγαγαν τον καπετάνιο και το πλήρωμα των τεσσάρων. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ