Τρεις άνθρωποι, τρεις εξομολογήσεις... μία παράσταση

Article featured image
Article featured image

Τρεις Τραγικά Αστείες Ιστορίες, οι «Ο αρχιτέκτων-μηχανικός Κρινουκώφ», «Διάλογος με ένα σκύλο» και «Η ακρόαση», του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχοφ, ανεβαίνουν στη Σκηνή του Θεάτρου Ένα σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη.

Τρεις τραγικά αστείες ιστορίες για τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, δύο άντρες και μία κοπέλα...

Ο πρώτος, ο αρχιτέκτων και μηχανικός Κρινουκώφ μάς μιλά για τη ζωή του και ξαναζεί όλες τις εμπειρίες που πέρασε με μια μικροτραγουδίστρια φιλεναδίτσα που είχε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά επεισόδια της ζωής του. Όλα όσα λέει φανερώνουν την πίκρα του και το θυμό του γιατί ο κόσμος της Μόσχας και της Πετρούπολης δεν σέβεται όσο πρέπει τους ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης, ενώ ενθουσιάζεται για τους ψευτοκαλλιτέχνιδες, τους ψευτοαθλητές, τους τυχοδιώκτες κ.λπ. Μήπως και σήμερα δεν συμβαίνουν τα ίδια παντού;

Στο δεύτερο μονόπρακτο ο Ρωμάνκωφ, ένας ανώτατος κυβερνητικός υπάλληλος βασανίζεται από τύψεις και σε μια έξαρση ειλικρίνειας προχωρεί σε μια εξομολόγηση σε ένα σκύλο, για τα κακά που έκανε στη ζωή του. Συνομιλεί με τον σκύλο και εκμυστηρεύεται το παρελθόν του στο ζώο. Ένα παρελθόν για γέλια και κλάματα.

Τέλος, στο τρίτο μέρος μια νεαρή κοπέλα, ηθοποιός, πηγαίνει από την Οντέσσα στη Μόσχα, για να περάσει από ακρόαση για το ανέβασμα ενός έργου του Τσέχωφ. Εξεταστής είναι ο ίδιος ο συγγραφέας και η κοπέλα αφού ξεπεράσει το πρώτο τρακ, διεκδικεί με ταλέντο και αποφασιστικότητα ένα ρόλο στο έργο «Η επαρχιώτισσα κερδίζει την πρωτευουσιάνα».

Και τα τρία έργα έχουν μια αμεσότητα και ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο του Foyer του «θέατρο ένα». Στην παράσταση παίζουν οι Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Τζωρτζής και Πέννυ Φοινίρη.

Πρεμιέρα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, Foyer «θέατρο ένα», Λευκωσία. Τακτικές παραστάσεις: κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Εισιτήρια: €8. Τηλ κρατήσεων: 22 348203.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ