«Motel Blues» στο Θεατρικό Πολυχώρο Εστία

Article featured image
Article featured image

Ο Θεατρικός Πολυχώρος Εστία παρουσιάζει την παράσταση «Motel Blues» βασισμένη σε τρία μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς.

Πρόκειται για τα μονόπρακτα: «Χαιρετίσματα απ' την Μπέρθα» («Hello from Bertha»), «Μίλα μου σαν τη βροχή» («Talk to me like rain… and let me listen») και «Η Λαίδη Φθειροζόλ» («The Lady of Larkspur lotion»).

Στο «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», άρρωστη και εξασθενημένη, η αλκοολική ιερόδουλη Μπέρθα εκδιώκεται από το δωμάτιό της, από τη μαστροπό Γκόλντυ. Το μέλλον της, έξω από τη φτηνή πανσιόν, διαγράφεται πολύ αβέβαιο.

Το «Μίλα μου σαν τη βροχή» πραγματεύεται τη ζωή ενός εξαρτημένου από το αλκοόλ άντρα, ο οποίος χάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, στη σκληρή μεγαλούπολη, χωρίς να θυμάται ακριβώς πού ήταν ή τι έκανε. Επιστρέφει όμως πάντα στο φτηνό δωμάτιο που μοιράζεται με τη σύντροφό του, μια γυναίκα που ζει αποκομμένη από όλους, στα πρόθυρα κατάθλιψης. Μέσα από τη σχέση τους, οι δυο αυτοί άνθρωποι, βιώνουν την απόγνωση, την αλληλοεξάρτηση αλλά και την αμυδρή ελπίδα της συναισθηματικής επανασύνδεσης.

Στο μονόπρακτο «Η Λαίδη Φθειροζόλ», πομπώδης και επιτηδευμένη, η κυρία Χάρντγουίκ–Μουρ πιέζεται να καταβάλει το οφειλόμενο νοίκι στη σπιτονοικοκυρά της, την Κυρία Γουάιαρ. Ένας αποτυχημένος συγγραφέας -ένοικος κι αυτός στην ίδια φτηνή πανσιόν- εμφανίζεται ξαφνικά ως σανίδα σωτηρίας.

Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Άγις Παίκος, παίζουν οι Χριστίνα Καραγιάννη, Φάνη Πέτσα,Ελένη Οδυσσέως,Σκεύος Πολυκάρπου και Ελεωνόρα Σερένα.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Θεατρικό Πολυχώρο Εστία (Ολυμπίας 7, Λυκαβητός), στη Λευκωσία, στις 20.30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή στις 20:30. Πληροφορίες/κρατήσεις: 97790533.

Facebook: Θεατρικός Πολυχώρος ΕΣΤΙΑ / ESTIA Theatre Centre


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ