Η Λευκωσία όπως τη βλέπει ο Δήμαρχός της

Για τις εργασίες που γίνονται για την Πλατεία Ελευθερίας, την παλιά πόλη και τη Μακαρίου μίλησε σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.


Article featured image
Article featured image



Πλατεία Ελευθερίας

Σε εξήντα έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας θα ολοκληρωθούν.

 «Πρόκειται για ένα έργο περίπλοκο που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στην τελειότητα κατασκευής και εμπεριέχει πολλά ιδιαίτερα καλλιτεχνικά στοιχεία. Όλα αυτά χρειάστηκε χρόνος να κοστολογηθούν ρεαλιστικά και ορθά.. Πρόκειται για ένα έργο που παρόμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Κύπρο»

Μακαρίου

Αναφορικά με την παρηκμασμένη Μακαρίου και ερωτηθείς αν υπάρχουν άμεσα μέτρα για ανάκαμψη της, ο Δήμαρχος απάντησε θετικά, λέγοντας πως η προσπάθεια βασίζεται πάνω σε δύο μεγάλους άξονες. Βραχυπρόθεσμα, με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως η λεωφόρος Χριστουγέννων, το pop up festival και άλλων μονοήμερων εκδηλώσεων και μακροπρόθεσμα, αλλά και ταυτόχρονα, με την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου, Στασικράτους και Ευαγόρου.

Παλιά πόλη

Σε ερώτηση πώς βλέπει ο Δήμος τις αναπτύξεις στην παλιά Λευκωσία, και ποια είναι τα σχέδια για την παλιά πόλη, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επιτέλους, όπως είπε, μετά από διαχρονικές προσπάθειες τα πράγματα έχουν τεθεί πάνω στις ορθές διαστάσεις.

«Στη βάση συντονισμένων ενεργειών μας η περιοχή των πεζοδρόμων έχει αναβαθμιστεί, λειτουργούν σχεδόν όλα τα καταστήματα της περιοχής, με καταστήματα και κέντρα αναψυχής, παρατηρείται μεγάλη κίνηση από κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που δίνουν μια ευχάριστη εικόνα στην πόλη, αναβαθμίστηκαν οι γειτονιές, βελτιώθηκαν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων και δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην παλιά πόλη».

Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι προγραμματίζεται η ανάπλαση της Λεωφόρου Μουσείου, η αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας και η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που να συνδέουν τα πανεπιστήμια με το αστικό κέντρο της Λευκωσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ