Δεύτερη επίθεση τζιχαντιστών με νεκρούς [Δανία]

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση που σημειώθηκε σε συναγωγή στο κέντρο της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσα της Δανίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η αστυνομία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι πολύ πρόωρο να διευκρινιστεί εάν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με την επίθεση που έλαβε χώρα λίγες ώρες νωρίτερα σε κτίριο στην Κοπεγχάγη που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης.


Article featured image
Article featured image

Ο δανέζικος τηλεοπτικό σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ένας κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Νόρπορτ είχε εκκενωθεί.

Η Δανία είναι πλέον σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των δύο επιθέσεων που έλαβαν χώρα το Σάββατο στην Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας.

Η πρώτη επίθεση

Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κτίριο όπου φιλοξενούνταν μια εκδήλωση για τον ισλαμισμό και στην οποία συμμετείχε ο σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας άνδρας.

Λίγες ώρες αργότερα, πυροβολισμοί ερρίφθησαν σε μια συναγωγή με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Ο άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να διευκρινιστεί εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη επίθεση και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους η πρωθυπουργός της χώρας Χέλε Τρόνινγκ-Σμιτ.

Ελικόπτερα χτένιζαν την πρωτεύουσα της Δανίας μέχρι αργά τη νύχτα και μεγάλος αριθμός αστυνομικών βρισκόταν στους δρόμους εις αναζήτηση του ύποπτου ή των υπόπτων.

Καταδίκη από τις ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε την «ελεεινή» επίθεση σε ένα πολιτιστικό κέντρο της Κοπεγχάγης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 3 χθες κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με επίκεντρο τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ελεεινή επίθεση σήμερα στην Κοπεγχάγη» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Μπερναντέτ Μίχαν σε ένα δελτίο τύπου, όπου προστίθεται ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στις έρευνες.

Πυρά στον σιδηροδρομικό σταθμό

H αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό 5 άλλων στην πρωτεύουσα της Δανίας.

«Η αστυνομία άνοιξε πυρ στο σταθμό Νορέμπρο. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί. Άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας του» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε αρχικά η αστυνομία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο τραυματίας κατέληξε.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πρόσωπο αυτό συνδέεται με τις επιθέσεις.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ