Πουλόβερ για μίνι πιγκουίνους [πλέκει ο γηραιότερος Αυστραλός]

Σε απρόοπτα μεγάλη σε... ηλικία συμμετοχή οδήγησε η έκκληση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Phillip Island Penguin Foundation στην Αυστραλία, για μικρά πουλόβερ προκειμένου οι πιγκουίνοι-νάνοι της περιοχής να προστατεύονται από πετρελαιοκηλίδες.

 


Article featured image
Article featured image

Η πλειοψηφία των πολιτών που ανταποκρίθηκαν ήταν μεγάλες κυρίες που γνωρίζουν την τέχνη του πλεξίματος. Η συμμετοχή όμως του Αλφι Ντέιτ, έγινε παγκόσμια είδηση, αφού είναι ο γηραιότερος εν ζωή Αυστραλός.

Είναι 109 χρονών και ως αυτοδίδακτος στο πλέξιμο, έπιασε μαλλί και βελόνα για την προστασία των πιγκουίνων.

Όταν του πρότειναν οι νοσοκόμες στον οίκο ευγηρίας που ζει, να πλέξει πουλόβερ για τους πιγκουίνους, ανταποκρίθηκε άμεσα.



Ο Ντέιτ, έμαθε πλέξιμο το 1930, για να πλέξει ένα μικρό πουλόβερ στον ανιψιό του που είχε μόλις γεννηθεί.

Πλέον ο Ντέιτ, έχει 7 παιδιά, 20 εγγόνια και άλλα τόσα δισέγγονα.

Οι πιγκουίνοι νάνοι του Φίλιπ Αϊλαντ ζουν μόνο στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και ο πληθυσμός τους μόλις ξεπερνά τις 30.000.

Όταν κολλάνε πάνω τους πετρελαιοειδή, τα πούπουλά τους κολλάνε μεταξύ τους, το κρύο νερό περνάει μέχρι μέσα και τελικά αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.



Όσοι έχουν την τύχη να εντοπιστούν νωρίς από την οργάνωση, φοράνε το «πουλόβερ» μέχρι να τους καθαρίσουν οι ειδικοί, προκειμένου να μην προσπαθούν να καθαρίζονται με το ράμφος και να δηλητηριάζονται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ