Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας;

Μία λίστα με 9 δισεκατομμυριούχους του κόσμου της τεχνολογίας οι οποίοι έχουν ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό δημοσιεύει το Business Insider: ειδικότερα, πρόκειται για 9 μεγάλα ονόματα που σε κάθε περίπτωση παράτησαν το πανεπιστήμιο, ωστόσο προχώρησαν με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, βγάζοντας δισεκατομμύρια στον ανθηρό κόσμο της υψηλής τεχνολογίας.


Article featured image
Article featured image

 

1.       Μάικλ Ντελ- Ιδρυτής της Dell (21,9 δισ). Πήγε στο University of Texas. Οι γονείς του ήλπιζαν ότι θα γινόταν γιατρός. Αυτός κατέληξε να βγάζει 25.000 δολάρια τον μήνα από την επιχείρησή του, που διηύθυνε από τον κοιτώνα του.

2.      Ελίζαμπεθ Χολμς – ιδρύτρια της Theranos (4,5 δισ). Πήγε στο Stanford για να γίνει χημική μηχανικός, κατοχύρωσε την πρώτη της ευρεσιτεχνία και ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη για να δουλέψει στον ιό SARS. Ωστόσο παράτησε το Standord και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εξατομικευμένης ιατρικής, με τεχνολογία εξετάσεων αίματος που «τρέχει» διαγνώσεις από μία και μόνη σταγόνα αίματος.

3.      Μαρκ Ζούκερμπεργκ- ιδρυτής του Facebook (33,3 δισ). Ο γνωστός και μη εξαιρετέος «Mr. Facebook» δοκίμασε την τύχη του στο Χάρβαρντ, στους κοιτώνες του οποίου και στήθηκε η πρώτη έκδοση του σημερινού «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων.

4.      Στιβ Τζομπς – ιδρυτής της Apple (11 δισ). Η εμβληματική προσωπικότητα της Apple ήταν ίσως ο πιο διάσημος δισεκατομμυριούχους που άφησε τις σπουδές του (Reed College) για να αφοσιωθεί στην τεχνολογία. Ο ίδιος ήθελε ένα interface το ίδιο όμορφο με την καλλιγραφία στα πόστερ του campus του.

5.      Μπιλ Γκέιτς- ιδρυτής της Microsoft (80,5 δισ). Άρχισε σπουδές στο Χάρβαρντ το 1973 αλλά σταμάτησε μετά από δύο χρόνια, λέγοντας στους καθηγητές του ότι θα ήταν εκατομμυριούχος μέχρι να κλείσει τα 30. Τελικά έγινε δισεκατομμυριούχος στα 31.

6.      Τζακ Ντόρσεϊ- συνιδρυτής του Twitter (2,3 δισ). Ήταν στο Missouri University of Science and Technology και μετά στο NYU. Μετά πήγε στο Όκλαντ και συνάντησε τους Μπιζ Στόουν και τον Έβαν Γουίλιαμς.

7.      Έβαν Γουίλιαμς- συνιδρυτής του Twitter (2,4 δισ). Όπως και ο Ντόρσεϊ, παράτησε το πανεπιστήμιο (University of Nebraska-Lincoln) μετά από ενάμιση χρόνο.

8.      Λάρι Έλισον (46 δισ)- ιδρυτής της Oracle. Άφησε το University of Illinois στο δεύτερο έτος μετά τον θάνατο της θετής του μητέρας. Δοκίμασε το University of Chicago για ένα εξάμηνο αλλά κατέληξε στην Καλιφόρνια. Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από κάποιες προσπάθειες, ήταν η Oracle Systems Corporation.

9.      Γιαν Κουμ (6,8 δισ)- ιδρυτής του WhatsApp. Προσωποποίηση του «αμερικάνικου ονείρου», μετανάστευσε στα 16 του στις ΗΠΑ με τη μητέρα του και άρχισε σπουδές στο San Jose State University. Ωστόσο, η δουλειά του ως security tester τον έφερε στη Yahoo, όπου δούλεψε για εννιά χρόνια πριν δημιουργήσει τη WhatsApp.

Ωστόσο, το δημοσίευμα καταλήγει ότι αν θέλει κάποιος να γίνει δισεκατομμυριούχος αλλά και να σπουδάσει, καλή επιλογή είναι το University of Pennsylvania, που έχει «βγάλει» τους πιο πολλούς αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, όπως ο Τσαρλς Μπατ, ο Στιβ Κόεν, ο Έλον Μασκ και ο Ρόναλντ Πέρελμαν. 

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ