Δύο νέες δυνατές πρεμιέρες στις σκηνές του ΘΟΚ

Article featured image
Article featured image


Με το «Harper Regan» του Simon Stephens που σκηνοθετεί η Αλεξία Παπαλαζάρου για τη Νέα Σκηνή και το «Αύγουστος, August: Osage County» του Tracy Letts σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νεόφυτου Ταλιώτη για την Κεντρική Σκηνή, συνεχίζεται ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του κρατικού μας θιάσου (ΘΟΚ) για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δες παρακάτω αναλυτικά στοιχεία για κάθε παράσταση:

«Harper Regan» του Simon Stephens

Τι συμβαίνει όταν μια 41χρονη εργαζόμενη γυναίκα αποφασίζει να αφήσει πίσω σύζυγο και κόρη χωρίς να πει σε κανέναν ούτε πού πάει ούτε εάν θα επιστρέψει ποτέ; Η Χάρπερ Ρήγκαν φεύγει από το Uxbridge για να επισκεφτεί τον ετοιμοθάνατο πατέρα της στο Stockport. Μόνο που το ταξίδι της στην καρδιά της Αγγλίας θα την φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με παράξενους άντρες, μια μικροαστή μητέρα και μια σειρά από δυσάρεστες αλήθειες. Στο έργο «Harper Regan» παρακολουθούμε μια γυναίκα που, ταξιδεύοντας σαν άλλος Οδυσσέας, θα βρεθεί τελικά αντιμέτωπη με τα όρια της εντιμότητας και θα επιχειρήσει να εξερευνήσει την ηθική διάσταση του σεξ και του θανάτου.   

Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Έρι Κύργια, Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου, Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη, Μουσική Επιμέλεια: Μαρίαννα Γαλίδη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Ευλαμπίου, Video Art: Βέρα Παπασταύρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Βοηθός Διευθυντής Σκηνής: Κυριάκος Σάββα.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Θέα Χριστοδουλίδου (Χάρπερ Ρήγκαν), Γιώργος Κυριάκου (Έλγουντ Μπαρνς/Μίκι Νέστορ), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Τομπάιας Ριτς), Χριστόδουλος Μαρτάς (Σεθ Ρήγκαν), Αντωνία Χαραλάμπους (Σάρα Ρήγκαν), Χριστίνα Χριστόφια (Τζάστιν Ρος), Ανδρέας Βασιλείου (Τζέιμς Φόρτιουν), Ιωάννα Σιαφκάλη (Άλισον Γούλεϊ).

Παραστάσεις:

Επίσημη πρώτη: 27 Φεβρουαρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή. Και κάθε Παρασκευή & Σάββατο (μέχρι 9 Μαΐου)

Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο, 26 Μαρτίου

Ελ. Αμμόχωστος: Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, 23 Απριλίου

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, 5 Μαΐου

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο, 6 Μαΐου

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30.

 



«Αύγουστος August: Osage County» του Tracy Letts

Αύγουστος. Όταν ο Μπέβερλυ Γουέστον, ο αλκοολικός πατέρας της οικογένειας, εξαφανίζεται, ένα οικογενειακό δράμα αρχίζει. Οι κόρες του με τις οικογένειές τους έρχονται σπίτι για να στηρίξουν τη μητέρα Βάιολετ Γουέστον, μια δύστροπη και μοχθηρή γυναίκα που πάσχει από καρκίνο και είναι εθισμένη στα χάπια και το ποτό. Η δριμεία κριτική που ασκεί σε όλους όσοι παρευρίσκονται στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της οικογενειακής σύναξης πυροδοτεί μια σειρά εντάσεων που τελικά θα βγάλουν στη φόρα σκοτεινά μυστικά και απρόσμενες αποκαλύψεις. Το βραβευμένο με Πούλιτζερ και Τόνι για καλύτερο δράμα έργο του Tracy Letts, August: Osage County, είναι μια μαύρη κωμωδία που υπόσχεται να ξεσκεπάσει τις πλευρές και τα κρυμμένα μυστικά μιας σύγχρονης δυσλειτουργικής οικογένειας.

Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Νεόφυτος Ταλιώτης, Σκηνικά/Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή, Μουσική Επιμέλεια: Νεόφυτος Ταλιώτης, Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Τσέλεπος, Βοηθός Σκηνής: Μαρία Χαραλάμπους.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ντίνος Λύρας (Μπέβερλυ Γουέστον), Ερμίνα Κυριαζή (Τζόνα Μονεβάτα), Αννίτα Σαντοριναίου (Βάιολετ Γουέστον), Ζωή Ρηγοπούλου (Μάτυ Φέι Άικεν), Νιόβη Χαραλάμπους (Άιβι Γουέστον), Φίλιππος Σοφιανός (Τσαρλς Άικεν), Στέλα Φυρογένη (Μπάρπαρα Φόρντχαμ), Νεοκλής Νεοκλέους (Μπίλ Φόρντχαμ), Μαρίνα Μανδρή (Τζιν Φόρντχαμ), Λουκάς Ζήκος (Αστυνόμος Ντίον Γκίλμποου), Κρίστη Παπαδοπούλου (Κάρεν Γουέστον), Παναγιώτης Λάρκου (Στήβ Χάιντερμπρεχτ), Ανδρέας Τσέλεπος (Τσάρλυ Άικεν).

Παραστάσεις από 14 Μαρτίου 2015, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή. 

Πληροφορίες 77772717.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ