Φωτογραφία, ποίηση, ζωγραφική και πολυμέσα σε ομαδική έκθεση

Article featured image
Article featured image

Έργα νέων καλλιτεχνών από Κύπρο και εξωτερικό θα περιλαμβάνει η ομαδική εικαστική έκθεση «Anima – Animus», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο του αναπαλαιωμένου αρχοντικού Verochino Cafenio στη Λάρνακα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση πραγματεύονται ερωτήματα που αφορούν το κοινωνικο-ψυχολογικό θέμα της διαμόρφωσης της ταυτότητας στον άνθρωπο. Με τη χρήση φωτογραφίας, ποίησης, ζωγραφικής και πολυμέσων, καθώς και με ζωντανή εικαστική performance με αυτοσχέδια εγκατάσταση, οι καλλιτέχνες εξετάζουν τα ανθρωπολογικά αρχέτυπα των δύο φύλων και τις κοινωνικές νόρμες, που είναι καταλυτικές στη διαμόρφωση μιας ταυτότητας. Πιο φιλοσοφικά, παρουσιάζουν «τον εαυτό» σε διάφορες μορφές και κάτω από ποικίλες επιδράσεις, μέχρι τη δημιουργία της τελικής ταυτότητας. Μια έκθεση με decadence υφή, που αφήνει πληθώρα έντονων συναισθημάτων, σε πλαίσια «τέχνης» και «μη τέχνης».

Την έκθεση επιμελήθηκε με συμμετοχή στην performance και στη φωτογραφία η Βασιλεία Βασιλείου, συνεργαζόμενη με την ομάδα καλλιτεχνών των: Αυγή Λίλλη στην ποίηση, Δήμητρα Σέργη σε μεικτή τεχνική και σχεδιασμό κοστουμιού, Ελένη Θεοφάνους σε φιλικό αυτο-σχέδιο εγκατάστασης, Ευαγόρα Ξυδά και Noisel_Project στη φωτογραφία, Katerina Troshikhina σχεδιάστρια γραφικών τεχνών μαζί με τον Roman Kim, Χριστίνα Καραολή στην εικονογράφηση και Χριστίνα Χριστοφή στη ζωγραφική. Τη μουσική της performance, δίνει ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης Άντυς Σκορδής, σε φιλική συνεργασία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 19.30, με την one-off action εικαστική performance «Ο Αχταρμάς της Πεταλούδας», στον Πολυχώρο αναπαλαιωμένου αρχοντικού Verochino Cafenio (Ανδρέα Δημητρίου 1, Ορόκλινη) στη Λάρνακα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και το Σάββατο 07 Μαρτίου. Πληροφορίες: 99682288 / verochinocafenio@gmail.com. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ