Στην Κύπρο τα διάσημα πουλιά του Βραζιλιάνου street artist L7m

Σύμφωνα με το Street Art News, ο L7m (κατά κόσμο Luis Seven Martins) συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 σημαντικότερους και πολυγραφότατους καλλιτέχνες δρόμου για τη χρονιά που μας πέρασε.

 


Article featured image
Article featured image

Γεννήθηκε το 1988 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κι έπιασε για πρώτη φορά σπρέι σε ηλικία 13 ετών. Ασχολείται ενεργά με το γκραφίτι τα τελευταία 8 χρόνια, η σχέση του όμως με την τέχνη είχε αρχίσει από πολύ νωρίτερα, όταν ως παιδί ακόμα συμμετείχε και κέρδιζε δεκάδες διαγωνισμούς ζωγραφικής -ακόμα και σε εθνικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια ο Luis ταξιδεύει ζωγραφίζοντας τα υπέροχα πουλιά του, που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της υπογραφής του μαζί με τις αφηρημένες πινελιές και τις εκρήξεις χρωμάτων.

«Έχω δει από κοντά και τα δύο άκρα. Στην Βενεζουέλα λόγου χάρη τα κοινωνικά προβλήματα είναι τόσο έντονα που ακόμα και η άμεση εύρεση υλικών ήταν δύσκολη. Από την άλλη, σε πλούσιες χώρες όπως το Λουξεμβούργο σε περιτριγυρίζουν φιλότεχνοι επενδυτές. Για μένα κάθε εμπειρία είναι ξεχωριστή και προσπαθώ να πάρω κάτι από κάθε νέο μέρος που γνωρίζω».

Ο ίδιος περιγράφει το στυλ του ως ένα μίγμα μεταξύ ρεαλισμού, αφηρημένου ραγιονισμού και αυτοσχεδιασμού που έχει σκοπό τη δημιουργία όσο και την αποδόμηση του εικονιστικού ρυθμού. Το 2015 ξεκίνησε για τον L7m με ένα τουρ που ξεκίνησε από την Κύπρο και θα συνεχιστεί μέχρι το Ντουμπάι, το Βερολίνο (όπου θα βάψει σε ένα κομμάτι του Τείχους), τη Βαρκελώνη και το Παρίσι.

 

L7M from ARCENICfilm on Vimeo.



Στο πλαίσιο του Ayia Napa Street Art Festival, o L7m φιλοτέχνησε δύο mural. Μία συνεργασία με τον ντόπιο street artist Paparazzi στο περιτείχισμα του γηπέδου του τοπικού Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «From Brazil to Cyprus» και μία εντυπωσιακή προσωπική τοιχογραφία μέσα στον προαύλιο χώρο του ίδιου σχολείου.

 

Μερικά από τα διάσημα έργα (πουλιά) του L7m





Τα έργα του L7m στην Αγία Νάπα





 

L7m και Paparazzi στην Αγία Νάπα


[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ