Australian Open: Μεγάλος νικητής ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι ο μεγάλος νικητής του Australian Open, αφού κατέκτησε το τουρνουά της Μελβούρνης για 5η φορά στην καριέρα του, κερδίζοντας τον πολύ μαχητικό στα δύο πρώτα σετ, Άντι Μάρεϊ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο 27χρονος Σέρβος, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε με 3-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3, 6-0) τον Βρετανό.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 5ο τίτλο του στη Μελβούρνη (Open Era record) και 8ο συνολικά Grand Slam της λαμπρής καριέρας του  

Ο Σέρβος πρωταθλητής, βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον Μάρει και να συνεχίσει το θρύλο του στην Αυστραλία, παρά τα έντονα προβλήματα φυσικής κατάστασης που έδειχνε να αντιμετωπίζει στο 3ο σετ.





Ήταν η 3η νίκη του 27χρονου Σέρβου επί του συνομήλικου του σε τελικό της Μελβούρνης, μετά το 2011 και το 2013 ενώ συνολικά η 16η νίκη του σε σύνολο 24 αγώνων κόντρα στον Σκωτσέζο πρωταθλητή (16-8).



Με τον 8ο τίτλο του σε Grand Slam τουρνουά (5 στην Μελβούρνη, δύο στο Wimbledon και έναν στο US Open), ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε τους Αντρέ Αγκάσι, Τζίμι Κόνορς, Ιβάν Λεντλ, Φρεντ Πέρι και Κεν Ρόσεγουολ στην 8η θέση της λίστας με τα περισσότερα Majors στην ιστορία του αθλήματος.





«Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι ξανά εδώ με τον 5ο μου τίτλο και ανήκω σε ένα ελίτ γκρουπ με τενίστες, με θρύλους του αθλήματος που βρίσκονται εδώ και παρακολουθούν» είπε ο Νόβακ όταν παρέλαβε το τρόπαιο από τα χέρια του Ρόι Έμερσον.



Το 2008 ήρθε ο πρώτος τίτλος του Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη (νίκη επί Τσονγκά) και γενικά σε Grand Slam ενώ ακολούθησαν οι τίτλοι στο νησί το 2011 (Μάρει), 2012 (Ναδάλ), 2013 (Μάρει) και 2015 (Μάρει).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ